JEMI ÇKA HAMË

  Poezi nga: Andri Snaer Magnason
  Përktheu: Maksim Rakipaj

  Gjyshi ishte 70% ujë
  gjyshi ishte 70% përroi
  që prej rridhte prej malit
  pranë shtëpisë

  Ishte 30%
  trofta e përroit
  thëllëza ndër shkurret
  dhe qëngjat ndër livadhet
  ku bari valëzon nga era
  përqark shtëpisë

  Unë s’jam 70% ujë
  e shumta 17% San Pellegrino
  përzierë me koka kola zero dhe kafe

  Jam makarona italiane dhe oriz kinez
  proshutë daneze dhe ananas jugafrikan
  ndër rrëmba më rrjedh edhe ketchup amerikan

  Çka hamë jemi
  jemi një botë në miniaturë
  Unë jam një bonus në miniaturë.

  Lajmi Paraprak

  Ambasada e Gjermanisë në Shkup me një njoftim të rëndësishëm sa i përket vizave të punës

  Lajmi i rradhës

  Naim Frashëri në diplomimin e Sevasti Qiriazit dhe takimi me Koto Hoxhin

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë