“Ju nuk do të jeni më ata shqiptarë që keni qenë deri më tani, kaq të frikshëm dhe të respektuar”

  Fjalimi i Ali Pashës mbajtur para shqiptarëve, para se të fillonte kryengritjen kundër perandorisë osmane.

  Duke mbledhur personazhet kryesorë të Shqipërisë, duke mos përjashtuar as ata që ai besonte se nuk ishin miqësorë me të, Aliu i thirri ata që të qëndronin pranë tij për hir të tyre si për të tijat.

  Ai i paralajmëroi ata se shkatërrimi i tij do të ishte pararendësi i tyre.

  “Ju”, – tha ai,  – nuk do të jeni më ata shqiptarë që keni qenë deri më tani, kaq të frikshëm dhe të respektuar”.

  Ju do të jeni të mposhtur dhe të përulur nga aziatikët frikacakë.

  Ju rrëfej se shumëve prej jush u kam dhënë shkak për ankesë. Unë e di që disa prej jush, janë ofenduar me të drejtë nga dëmtimet që unë i kam bërë juve ose marrëdhënieve tuaja.

  Por, nderi i Shqipërisë dhe interesi i vendit tonë, kanë rëndësi më të madhe sesa armiqësitë mes nesh. Dhe kur të gjithë janë në rrezik, kujtimi i gabimeve të së kaluarës është një ndjenjë e padenjë, për një mendje bujare.

  Tani ju shikoj të gjithëve si fëmijët e mi, njësoj si Muktari (Myftari dhe Veliu).

  Thesaret e mia, janë të hapura për ju.

  Unë vetëm kërkoj nga ju, që t’i bëni nder emrit që ju mbani(Shqiptar)

  Lajmi Paraprak

  Laureatët e çmimit “Nobel”

  Lajmi i rradhës

  Ohri mbeti në listën e UNESCO-s, do të jetë nën mbikëqyrje të rreptë

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë