‘Life’: Suveniret e Geraldinës, fotografia ekskluzive e Mbretëreshës së shqiptarëve në Norvegji

   Aurenc Bebja

  “Life” ka botuar, në muajin korrik 1939, një fotografi të rrallë të mbretëreshës Geraldinë duke bërë pazar në Norvegji, të cilën, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar:

   Suveniret e Geraldinës

   Zotërinj:

  Gjatë qëndrimit të tyre të fundit në Norvegji, ish-mbreti dhe mbretëresha Geraldinë e Shqipërisë janë parë shpesh në publik.

   Ish-Mbretëresha Geraldinë është shumë e dhënë për të bërë pazar. Megjithë bagazhet e shumta që ajo solli nga Tirana, iu deshën 25 të tjera për të marrë suveniret që ajo bleu në Suedi dhe Norvegji.

   Gjatë një udhëtimi me motor në Norvegji, ajo u ndal buzë rrugës për blerë disa pantofla të bëra prej lëkure fokash, të zbukuruara me lepur të bardhë.

   Unë shkrepa këtë fotografi të saj duke bërë pazar.

  Henning Sinding-Larsen
  Oslo, Norvegji

  https://www.darsiani.com/la-gazette/life-1939-suveniret-e-geraldines-fotografia-ekskluzive-e-mbretereshes-se-shqiptareve-ne-norvegji/

  Lajmi Paraprak

  Qeveria do të vendos për heqjen e orës policore dhe kufizimin e numrit të të ftuarve në festa

  Lajmi i rradhës

  Perimet dhe frutat më të pasura me hekur

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë