STINË E FTOHTË

  Fatmir Baci

  Të gënjeva për flokët,
  Kur thashë,
  I ke ar.

  Të gënjeva…
  Se ishte natë,
  E drita në mëngjes u derdh.

  * * *
  Të gënjeva për sytë,
  Kur thashë,
  I ke det.

  Të gënjeva…
  Se ditë stuhie qe,
  E qielli diçka më vonë u çel.

  * * *
  Të gënjeva për supet,
  Për gushën,
  Për gjinjtë,
  Edhe për belin e hollë.
  Se symbyllur fola.

  Të gënjeva…
  Dhembja fjalët zgjedh,
  Tani që jemi aq sa duhet vonë,
  Dhe larg,
  Kaq sa jemi larg,
  Si malet pa jehonë.

  * * *
  Të gënjeva për nxitimin tim,
  Për ikjen dimrake,
  Shtërngatës turbulluar,

  Të gënjeva po!
  Por të desha aq,
  Sa gënjeshtra të kam thënë,
  Dhe besuar…

  * * *
  Ka kohë tashmë
  Që më nuk të gënjej,
  Mjegulla vetminë ka rrethuar,
  Stinët ngadalë,
  Zbardhen nëpër llohë.

  Ta dish se pendohem,
  Por pa u penduar
  Dhe se mërdhij tani,
  Mërdhij..
  Nga të vërtetat kam ftohtë.

  Lajmi Paraprak

  Shtetet e Bashkuara ndalojnë kërkimin e naftës në rezervatet e Alaskës ku jetojnë arinjtë polarë

  Lajmi i rradhës

  Këta janë rivalët e skuadrave shqiptare në Europë

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë