“A e dini se kush jam unë”, “Tani do t’i paraqitem ministrit, nesër do të fluturoni nga puna” | Mjekët në RMV çdo ditë përballen me kërcënime

  Doktor Niko Beqarovski nga Klinika e Toksikologjisë i ka përshkruar situatat me të cilat përballen mjekët gjatë turneve të natës. Ai thotë se ka pacientë që i shajnë mjekët dhe i kërcënojnë në mënyra të ndryshme.

  “Për fat të keq, çdo vit dhe çdo ditë të re të turneve, veçanërisht në repartet e urgjencës, janë kthyer në një arenë banditësh të frustruar “bandita” që duan të “përdhosin” Termini im dhe pacientët që i karakterizon “a e dini kush jam unë”. “Tani do t’i drejtohem ministrit” dhe “nga nesër do të fluturoni nga puna”. Mallkim ndaj të gjithë anëtarëve të familjeve tona, kërcënime me jetë, etj. për fat të keq na janë bërë “freskimi i natës. Është tragjike dhe jashtëzakonisht shqetësuese që 99% e këtyre “kaubojve të mesnatës” janë të rinj, të lindur dhe të arsimuar në demokracinë e Maqedonisë.” – shprehet mjeku, përcjell Nistori.

  P.S. Mos u çuditni sesi është e mundur të pini cigare në një dhomë spitali ME OKSIGJEN. Kaubojët në shtrat flenë me çizme, shkruan Bekarovski.

  Ai shton se pa një ligj të saktë për të drejtat dhe detyrat e të gjitha subjekteve në sistemin shëndetësor dhe dënimin konsekuent të të gjithë keqbërësve, gjithnjë e më shumë mantelbardhët do ta luajnë këngën e tyre të mjellmës në sistemin shëndetësor publik të Maqedonisë. /Nistori/

  Lajmi Paraprak

  Kovaçevski zgjidhet për mandatar të qeverisë së re

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë