A mbrohet konsumatori në Maqedoninë e Veriut dhe a respektohet ligji?

  Zëvendëskryeministrja përgjegjëse për politika të qeverisjes së mirë Slavica Grkovska sot ka vizituar Inspektoratin Shtetëror të Tregut ku ka takuar drejtoreshën Aneta Simeska-Dimoska, me të cilën ka biseduar për mundësitë për përmirësimin e kapaciteteve dhe efikasitetit të shërbimeve inspektuese.

  Zëvendëskryeministrja Grkovska vlerësoi se funksionimi efikas i shërbimeve të inspektimit është segment i rëndësishëm në fushën e qeverisjes së përgjegjshme dhe të përgjegjshme dhe theksoi se për këtë kabineti i saj është në komunikim të drejtpërdrejtë dhe të rregullt me Këshillin e Inspektimit dhe të gjitha shërbimet e inspektimit.

  Ajo shtoi se mbrojtja e konsumatorit dhe respektimi i ligjit nga personat juridikë është detyrë prioritare e Inspektoratit Shtetëror të Tregut dhe për këtë arsye funksionimi i tij duhet të jetë efikas dhe në interes të qytetarëve, thuhet në shërbimin për shtyp.

  Drejtoresha Simeska-Dimoska theksoi se Inspektorati Shtetëror i Tregut ka peshën më të madhe për nga përmbajtja dhe aktivitetet që i realizon dhe prandaj kapacitetet e tyre duhet të përmirësohen vazhdimisht.

  “Cilësia e produkteve të ofruara në treg është e rëndësishme dhe për këtë arsye”, informoi drejtoresha Simeska-Dimoska, Inspektorati Shtetëror i Tregut kryen kontrolle të rregullta, duke përfshirë cilësinë e mazutit, cilësinë e karburanteve, si dhe cilësinë e produkteve të ndërtimit”.

  Zëvendëskryeministrja Grkovska tha se parakusht për rritjen e efikasitetit të shërbimeve inspektuese është zbatimi i digjitalizimit, i cili në shumë segmente do të përmirësojë funksionimin dhe qasjen e koordinuar në kontrollin e subjekteve juridike.

  Lajmi Paraprak

  Rasti “Shkodran Tolaj”, përgjegjësia Qeveri-AShKVP

  Lajmi i rradhës

  “Balanceri”, nuk përmban bazë të besueshme për përkatësinë etnike të kandidatëve

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë