Autobusi i parë autonom në Britani u lansua në Universitetin Kembrixh

  Autobusët që drejtohen vetëvetiu do të jenë pjesëmarrës në trafik për herë të parë në Mbretërinë e Bashkuar si pjesë e një prove në Kembrixh.

  Autobusët autonom të pasagjerëve ’ose‘ Auto-anijet ’me tre rrota u lëshuan të Enjten në Universitetin e Kembrixhit. Një nga automjetet transportoi ministren e transportit Rachel Maclean rreth kampusit të universitetit West Cambridge si pjesë e nisjes.

  Anijet autobus plotësisht elektrike mund të mbajnë dhjetë pasagjerë me shpejtësi deri në 32 km në orë.

  (Credit: Greater Cambridge Partnership)

  Provimi i automjeteve të zhvilluara nga firma inxhinierike Aurrigo do të fillojë muajin tjetër. Edhe pse drejtohen , operatorët e sigurisë do të jenë të gatshëm të ndërhyjnë dhe të marrin kontrollin në çdo pikë. Testet e teknologjisë janë duke u zhvilluar në Kembrixh që nga fundi i vitit të kaluar, por u ndërprenë për shkak të pandemisë.

  Gjyqi është pjesë e një projekti më të gjerë nga Greater Cambridge Partnership (GCP) dhe Smart Cambridge për të vlerësuar potencialin për teknologji pa shoferë në transportin publik. Shpresohet që automjetet të hapin rrugën për vetë-drejtimin në transportin publik sipas kërkesës në vendet e mëdha si spitalet.

  Prototipi i makinave vetë-drejtuese u provua në Londër përsëri në 2019 nga firma e teknologjisë FiveAI. Por nuk është ende e qartë kur kjo teknologji do të jetë e disponueshme, ose e lejuar, në një shkallë të gjerë Departamenti për Transport njoftoi kohët e fundit përdorimin e aftësive të kufizuara të vetë-drejtimit do të lejohen në autostrada më vonë këtë vit.

  Zyrtarët thanë se drejtimi pa duar do të lejohej në automjete me teknologji speciale të mbajtjes së shiritave në autostrada me trafik të ngadaltë.

  Lajmi Paraprak

  A kanë jetëgjatësi më të shkurtër dhuruesit e veshkës?

  Lajmi i rradhës

  Çdo ditë e më shumë zvogëlohet numri i punëtorëve në industri

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë