Antikorrupsioni: Hetimit për vaksinat kineze i ka ardhur fundi

  Kryetarja e Komisionit Anti-korrupsion për TV24 theksoi se komisioni është në fund me hetimin për blerjen e vaksinave nga prodhuesi kinez “Sinofarm”.

  Komisioni e vlerësoi hetimin si kompleks, ndërsa në maj njoftoi se ka marrë nga Banka Botërore dokument ku është kryer pagesa prej 7.8 milionë dollarë për importim të mallit që Ministria e Shëndetësisë e ka paguar më 15 shkurt, ndërsa Banka Popullore e ka realizuar.

  “Në fund është lënda me blerjen e vaksinave dhe do të dalim në opinion me dëshmi të qarta”, u shpreh Ivanovska.

  Nga MSH njoftojnë se nuk kanë paguar parapagesë te personi juridik për blerjen e vaksinave kineze, por në fillim të vitit është kryer rezervimi i 200 mijë dozave vaksinash nga prodhuesi “Sinofarm” nga Kina.

  Lajmi Paraprak

  Dënohet me burg qytetari që përdori gjuhë të urrejtjes për aksidentin në Bullgari

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë