Boll për Policinë e Maqedonisë së Veriut: Ndiqni paratë e organizatave kriminale

  Policia e Maqedonisë së Veriut tashmë është në nivel të lartë të bashkëpunimit me EUROPOL-in. Tani duhet të përcaktohen hapat e ardhshëm dhe të ndiqen paratë e organizatave kriminale, është mesazhi që e dërgoi në intervistën për AIM nga drejtoresha ekzekutive e Agjencisë Evropiane për Zbatimin e Ligjit – EUROPOL, Katrin de Boll, përcjell Nistori.

  “Për të shkatërruar organizatat kriminale duhet të monitorohen mjetet e tyre. Kështu që ne kemi nevojë për përpjekje shtesë këtu dhe ne do ta bëjmë këtë”, tha ajo në një intervistë,

  Ajo shtoi se nevojiten përmirësime të vazhdueshme të krimit kibernetik, për shkak të taktikave dhe qasjeve që ndryshojnë me shpejtësi të grupeve kriminale.

  Ajo foli për domosdoshmërinë e bashkëpunimit rajonal në luftën kundër krimit të organizuar, se ku nevojiten përmirësime për monitorimin e grupeve kriminale mjetet e të cilave janë dinamike, asimetrike, por edhe komplekse. Mesazhi i saj është përgjithësisht gjurmimi i parave të grupeve kriminale.

  “Po diskutojmë mundësitë me policinë e RMV-së, të cilat janë rastet e mëdha për të cilat duhet të punojmë së bashku. Për shembull, ne kemi bashkëpunim të mirë për krimin mjedisor. Kemi bashkëpunim të mirë edhe me Maqedoninë e Veriut për kontrabandimin e imigrantëve. Për shkak të vendndodhjes suaj gjeografike këtu në rajon, ju jeni vendimtar si zonë tranziti dhe imigrimi i paligjshëm përdoret shpesh nga grupet e krimit të organizuar. Dje pata rastin të bisedoj me shefin e policisë këtu në Maqedoninë e Veriut dhe sot me Ministrin e Brendshëm. Investimi që po bëjmë nga Europoli dhe policia e Maqedonisë së Veriut është më shumë investim dhe hetim në fushën e krimit ekonomik dhe financiar, sepse për të shkatërruar organizatat kriminale duhet të monitorohen fondet e tyre”, shtoi Catherine de Bolle.

  Lajmi Paraprak

  Zgjerohet përdorimi i valutës europiane në ekonominë shqiptare

  Lajmi i rradhës

  Mbi 39% e qytetarëve të RMV-së janë për zgjedhje të parakohshme

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë