Cilat janë vendet që kërcënohen me zhdukje për shkak të ndryshimit të klimës?!

  Ndryshimet klimatike kanë sjellë shira të forta dhe thatësira në disa vende të botës duke shkaktuar shumë probleme.

  Është vlerësuar se në 2050 numri i të uriturve do të rritet me 20-50 % për shkak të ndryshimit të klimës.

  Do të jenë më shumë se24 milion fëmijë të kequshqyer si rezultatat i ndryshime klimaterike deri në 2050.

  Pothuajse gjysma e tyre, 10 milion fëmijë, jetojnë në Afrikën sub-Sahariane.

  Këto ndryshime klimetarike do të prekin dhe zonat e pasura me kafshë të egra, si Amazon, Miombo Woodlands në Afrikën Jugore dhe Australinë jugperëndimore do të jenë ndër vendet më të prekura në botë për speciet e kafshëve, thotë WWF.

  Kjo është një situatë unike në të cilën disa pjesë të tokës do të pësojnë pasoja më të mëdha se vendet e tyre fqinje, pavarësisht nëse kjo është për shkak të kushteve ekstreme të motit.

  Më poshtë do të gjeni vendet që përballen me kërcënimet më të mëdha klimatike në botë, dhe pse ato janë në rrezik:

  Nga përmbytjet – Maldive
  Nga mbinxehja: Emiratet e Bashkuara Arabe
  Nga ngjarjet ekstreme të motit: Japonia
  Nga thatësira bujqësore: Sudani

  Lajmi Paraprak

  Tunizia arrin rekord temperaturash, termometri shënon 49 gradë Celcius

  Lajmi i rradhës

  Zjarret, emergjencat dhe Kosova

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë