Disa muaj para zgjedhjeve, fillojnë edhe investimet nëpër komuna

  Si para të gjitha proceseve zgjedhore, edhe në këtë periudhë, disa muaj para zgjedhjeve lokale, mund të vërehen punime të intensifikuara ndërtimore në pothuajse të gjitha komunat e vendit. Rrugë të gërryera dhe të rikonstruktuara, promovim i parqeve të reja urbane, kënde për fëmijë, hapja e kopshteve edhe shumë projekte tjera, që kryetarët e tanishëm të komunave ua paraqesin bashkëqytetarëve të tyre. Qytetarët tashmë janë mësuar me në vitin zgjedhor komuna ku jetojnë të shndërrohet në kantier i madh ndërtimi.

  Ekspertët besojnë se shumica e projekteve kapitale të zbatuara në nivel lokal janë me cilësi të dyshimtë. Gjithçka që do të ndërtohet tani, për më pak se dy vjet do duhet të rindërtohet.

  Sipas të dhënave zyrtare nga Ministria e Financave, në tremujorin e parë të këtij viti, të gjitha komunat shpenzuan rreth 27 milion euro për projekte kapitale. Nuk dihet se sa kanë planifikuar të shpenzojnë në tre muajt e parë, sepse zyrtarët e BNJVL-së thonë se nuk ka të dhëna të tilla, dmth. Analiza të tilla nuk janë bërë kurrë.

  “Secila komunë në projeksionin e buxhetit të saj planifikon investimet e saja kapitale. Përveç ndërtimit dhe modernizimit të projekteve të infrastrukturës, projektet kapitale të vetëqeverisjes lokale përfshijnë gjithashtu prokurimin e mobilieve dhe blerjen e automjeteve të reja.”

  Vetëm disa ditë më parë, Kryetari i Qytetit të Shkupit, Petre Shilegov, i pyetur për realizimin e investimeve kapitale, tha se qytetarët nuk duhet t’i shohin kryetarët e komunave si faraonë që ndërtojnë piramida dhe pastaj t’i kujtojnë ato. /Alsat M/

  Lajmi Paraprak

  Osmani e pranon kërkesën e VMRO-DPMNE-së: Të mërkurën do të referoj për udhërrëfyesin me Bullgarinë

  Lajmi i rradhës

  Zemrën askujt mos ia fal krejt

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë