ESHR: Shteti ka marrë më pak para

  Enti shtetëror i revizioniot kontrolloi përdorimin e burimeve minerale dhe arkëtimin e kompensimeve. Dokumenti tregon kontroll joadekuat mbi koncesionarët, i cili mundëson përdorimin irracional të burimeve minerale, dhe më pak para në buxhet.

  Nga viti 2016 deri në vitin 2020, revizorët zbuluan se gjysmë milioni euro nuk ishin mbledhur në bazë të mineraleve të shfrytëzuara. Në të njëjtën periudhë, 11 milion euro janë arkëtuar me vonesa. Katër koncesionarë ishin subjekt i analizës, si dhe kanë gërmuar jashtë lejes së shfrytëzimit. Ministria e Ekonomisë kishte vërejtje mbi raportin, por asnjë nuk është pranuar.

  Lajmi Paraprak

  Premtimet e harruara të Dimitrievskit

  Lajmi i rradhës

  Sektori i turizmit kërkon ndihmë nga shteti

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë