Filmat fitues të TIFF ODA 2022 | Refet Abazi dhe Teuta Ajdini Jegeni janë aktorët më të mirë të edicionit të 11-të

  TIFF ODA 2022 ka ndarë çmimet në edicionin e 11-të për kategori të ndryshme siç janë: filmi më i mirë i gjatë, filmi me metrazh të shkurtër, dokumentari më i mirë, filmi më i mirë i animuar, kontributi artistik, aktori më i mirë, aktorja më e mirë. Çmimin për aktorin dhe aktoren më të mirë e ndau atkori i njohur Arben Bajraktaraj, ndërsa çmimin për filmin më të mirë e ndau fituesja e edicionit të 10-të të TIFF ODA, regjisorja Blerta Basholli, shkruan Nistori.

  Të ndara në disa kategori, fituesit e çmimeve Win Panorama Competition janë:

  Cine Balkan Panorama Awards
  FILMI MË I MIRË I METRAZHIT TË GJATË:

  VERA ANDRRON DETIN – KALTRINA KRASNIQI | KOSOVË, MAQEDONIA E VERIUT, ALBANIA

  BEST SCREENPLAY/SKENARI MË I MIRË:

  NË KËRKIM TË VENERËS – NORIKA SEFA | KOSOVË, MAQEDONIA E VERIUT

  AKTORI MË I MIRË (FEMËR):

  TEUTA AJDINI JEGENI (VERA ANDRRON DETIN)

  AKTORI MË I MIRË (MASHKULL):

  REFET ABAZI (VERA ANDRRON DETIN)

  KONTRIBUTI ARTISTIK:

  MOTRAT – DINA DUMA | MAQEDONIA E VERIUT, KOSOVË, MAL I ZI

  WIN PANORAMA/FILMI MË I MIRË I SHKURTËR:

  KA ME KALU – FLONJA KODHELI | BELGJIKË

  WINNER JURY MENTION:

  NORTH POLE – MARIJA APCEVSKA | MAQEDONIA E VERIUT

  FILMI MË I MIRË STUDENTOR:

  AKSIDENTI – BOHDAN HERKALIUK | HUNGARI EOTVOS LORAND UNIVERSITY

  SHORT STUDENT FILM – JURY MENTION:

  LIESSE – ELLIOT EUGENIE | FRANCË LE FRESNOY

  DOKUMENTARI MË I MIRË I SHKURTËR:

  YOU CAN’T AUTOMATE ME – KATARINA JAZBEC | HOLANDË

  FILMI MË I MIRË I ANIMUAR:

  YALLAH! – NAYLA NASSAR, EDOUARD PITULA, RENAUD DE SAINT ALBIN, CECILE ADANT, ANAIS SASSATELLI, CANDICE BEHAGUE | FRANCË.

  Lajmi Paraprak

  Sigurohen 100 milionë euro për ballafaqim me krizën energjetike dhe investime kapitale

  Lajmi i rradhës

  Kasami në Shkollën Fillore “Naim Frashëri” në Reçicë: Shqyrtojmë mundësitë për mësim me një ndërrim

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë