ID: Deputetët në RMV nuk zhvillojnë debat cilësor në kuvend

  Në hulumtimin e fundit për punën e deputetëve, Instituti për Demokraci vëren përkeqësim të cilësisë së debatit në Kuvend, ku në fokus ishin pikat e rendit të ditës nga fusha e sundimit të ligjit, të drejtave të njeriut dhe demokracisë.

  Deputetët e opozitës ishin më aktiv në pjesëmarrjen e debateve, duke marrë pjesë në 76% të diskutimeve të vëzhguara, ndërsa deputetët e pushtetit morën pjesë në 24%.

  “Në 11% të diskutimeve të vëzhguara, deputetët përdorën fakte nga hulumtimi, përvoja, dokumente dhe burime të tjera relevante si pjesë e arsyetimit të tyre, duke konfirmuar kështu nivelin e përgjithshëm të ulët të argumentimit”.

  “Në këtë periudhë raportuese, në diskutimet e vëzhguara nuk ka pasur ndryshim të qëndrimit në radhët e deputetëve për shkak të argumenteve më të mira të bashkëbiseduesve apo për ndonjë arsye tjetër që është në të njëjtin nivel me periudhën e fundit të vëzhgimit (korrik – dhjetor 2022)”, thonë nga Instituti. /TV21/

  Lajmi Paraprak

  Kosovë, rreth 100 mijë të rinj nuk janë as në shkollë, as në trajnime e as në punë

  Lajmi i rradhës

  “Balanserit” në RMV i duhet balancim!

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë