90.8% e të anketuarve në Kosovë mendojnë se duhet të ketë Vetting në sistemin e Drejtësisë

  Vettingu është një proces hetimi për tu siguruar që një person është i përshtatshëm për një punë të caktuar. Integriteti i këtij personi mund të bëhet duke ia vlerësuar të kaluarën, pasurinë, lidhjet eventuale me politikën, grupet e interesit etj. Për një kohë të gjatë është përfolur për një vetting në Sistemin e Drejtësisë në Kosovë me qëllim të hetimit të parregullsive të ndryshme që ekzistojnë në këtë sistem. Qytetarët e Kosovës e shohin si të nevojshëm një proces të tillë. Këtë e dëshmon edhe hulumtimi i fundit i realizuar nga Pyper, ku 90.8% e qytetarëve të anketuar mendojnë se duhet të ketë vetting në Sistemin e Drejtësisë.

  Një pjesë e madhe e qytetarëve (69%) nuk kanë besim në Sistemin e Drejtësisë dhe gjithashtu nuk besojnë në integritetin e gjyqtarëve (73.2%) dhe as të prokurorëve (71.6%)

  Të pyetur se çka presin të ndodh pas vettingut, të anketuarit u përgjigjën si në vijim:

  Për më shumë, 80% e qytetarëve të anketuar mendojnë se pas vettingut do të rritet besueshmëria në sistemin e drejtësisë.

  Sondazhi në fjalë është realizuar përmes një mostre jo të rastësishme në të cilin kanë marrë pjesë rreth 916 persona anembanë Kosovës.

  Merrni edhe ju pjesë në hulumtimet e ardhshme të Pyper duke shkarkuar aplikacionin Pyper

  Lajmi Paraprak

  Një orë vrap apo ecje, shton shtatë orë jetë

  Lajmi i rradhës

  Ibraimi: Ka indikacione se ndikimi rus do të vazhdojë në Ballkan, pavarësisht të luftës në Ukrainë

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë