Arkitekti rus mahnit: Paraqet modelin novator të një shtëpie në formën e një tubi ‘të varur në ajër’

  Arkitekti rus Sergei Kuznetsov paraqiti një dizajn novator të shtëpisë në formën e një tubi që në vendin ku është vendosur pjesërisht “varet në ajër”. 

  Brendësia përmban të gjithë elementët e një shtëpie standarde, dhe është interesante që teknikat e përdorura në ndërtimin e anijeve u përdorën në ndërtim.

  Projekti i Sergei Kuznetsov quhet “Rusishtja Kuintesenciale” dhe lidhet drejtpërdrejt me aktivitetet e tij profesionale dhe i përket fushës së inovacionit në arkitekturë.

  Shtëpia është bërë në formën e një “tubi” 3.5 metra në diametër dhe 12 metra të gjatë. 

  Është vendosur në një reliev me një ndryshim në lartësi, kjo është arsyeja pse struktura fjalë për fjalë “varet” në ajër.

  Teknikat komplekse inxhinierike të përdorura zakonisht në ndërtimin e anijeve u përdorën për ta bërë atë. 

  Për shembull, korniza e ndërtesës është formuar nga brinjë mbështetëse si trupi i një anijeje, dhe pesha mbresëlënëse prej rreth 12 ton mbahet në ekuilibër me vetëm gjashtë vida.

  Një nga karakteristikat kryesore të projektit është një veshje prej çeliku inox me trashësi 4 mm, dhe më poshtë është një sistem për përcjelljen e zhurmës së shiut.

  Në përgjithësi, kjo është një “ndërtesë” e plotë banimi me të gjitha lehtësitë moderne. 

  Mund të jetoni brenda – të kaloni natën, të gatuani darkë dhe të bëni një dush. 

  Brendësia është përfunduar në një stil modern duke përdorur dru dhe metal, dhe dhoma është e pajisur me gjithçka që nevojitet për një qëndrim të rehatshëm.

  Lajmi Paraprak

  Austria planifikon konferencë për Afganistanin

  Lajmi i rradhës

  Kina pritet të “çrrënjosë lojërat online që shtrembërojnë historinë”

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë