Aryseja pse dritaret e avionëve janë rrethore dhe jo katrore

  Sa herë ju ka ndodhur që kur keni udhëtuar me Aeroplan ta keni pyetur veten pse dritaret nuk janë katrore, por janë në formë rrethore? Në të vërtet, për këtë pyetje ka një përgjigje, dhe forma e saj nuk është thjesht rastësi.

  Forma rrethore e dritares është e rëndësishme për sigurinë tonë. Dritaret katrore janë të rrezikshme sepse këndet e mprehta janë pikat e dobëta të aeroplanit që mund të çahen për shkak të presionit të ajrit.

  Këndet e rrumbullakosura ndihmojnë në shpërndarjen e presionit, duke ulur rrezikun e thyerjes së dritareve.

  Format rrethore gjithashtu mund t’i rezistojnë më mirë deformimit të shkaktuar nga ndryshimet në presion.

  Lajmi Paraprak

  Rregullat dhe protokollet aktuale për hyrje në Greqi prolongohen deri më 7 qershor

  Lajmi i rradhës

  Si bëjnë reklamë shërbimet sekrete botërore në rrjetet sociale?

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë