Prodhimi i “mishit teknologjik” në Izrael

  Një kompani fillestare izraelite e quajtur “Future Meat Technologies” ka nisur prodhimin e mishit të fermës.

  Fabrika për prodhimin e mishit të fermës në një nivel industrial ka filluar punën dhe mund të prodhojë 5,000 hamburgerë në ditë.

  Mishi i kafshëve ka qenë një pjesë e ushqyerjes njerëzore që nga kohërat parahistorike dhe 80 për qind e tokës së banueshme dhe 30 për qind e burimeve të ujit të freskët përdoren për të rritur kafshët për mish. Prodhimi i mishit duke përdorur këto metoda nuk është efikas sepse popullsia po rritet dhe është bërë e paqëndrueshme.

  Përparimet në shkencë tani bëjnë të mundur rritjen e mishit në bioreaktorë dhe se mishi ka një shije shtazore, megjithëse prodhimi përdor një pjesë të vogël të burimeve të nevojshme për blegtorinë.

  Future Meat Technologies është një nga shumë fillestarët që përdorin bioreaktorë për të rritur mish për konsum njerëzor.

  Bima mund të prodhojë 500 kg mish çdo ditë, e cila është e mjaftueshme përshembull 500 hamburgerë. Kompania e përmendur gjithashtu mund të prodhojë shumë shpejt mish të pulës, qengjit dhe viçit. Kompania pretendon se cikli i tyre i prodhimit është të paktën 20 herë më i shpejtë se bujqësia tradicionale.

  Future Meat Technologies përdor qeliza shtazore vazhdimisht në rritje gjersa metoda të veçanta përdoren për kultivim pa pasur nevojë për ndonjë material me origjinë shtazore.

  Gjithashtu, përdoret një proces unik i përtëritjes së mishit, i cili heq mbetjet qelizore duke përdorur 50 për qind më pak yndyrna dhe pa ndërhyrë në rritjen e qelizave. Kjo e ka rritur kapacitetin e prodhimit në krahasim me standardin aktual të industrisë, ndërsa ka ulur kostot e prodhimit.

  Kompania pretendon se metodat e saj kërkojnë 99 për qind më pak tokë dhe 96 për qind më pak ujë gjersa emetimi i gazrave është më i ulët me 80 për qind krahasuar me bujqësinë e kafshëve.

  Lajmi Paraprak

  Të shëtisësh në natyrë | Zgjidhja më e mirë kundër stresit

  Lajmi i rradhës

  500 mijë vaksina “Sinovak” sot në Shkup

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë