Lëvizja Besa: I papranueshëm punësimi i maqedonasve të cilët deklarohen si shqiptarë

  Partia opozitare Lëvizja Besa, ka reaguar në lidhje me rastin e fundit në Kumanovë, ku qytetarët maqedonasë janë deklaruar si shqiptarë, vetëm për të zënë vende pune.

  Nga Lëvizja Besa thonë se heshtja totale e Qeverisë së BDI-së dhe Kovaçeskit “kumanovar”, tregon se kjo dukuri e kundërligjshme tashmë po bëhet standard i punësimit në Administratën Publike në Maqedoninë e Veriut.

  “Ironike në këtë rast është fakti se mediat online që kur doli konkursi bënë apel të konkurrojnë shqiptarët ngaqë vendet për punësim në administratën komunale të Komunës së Kumanovës janë të rezervuar për shqiptarë. Tashmë kur dolën emrat ku Margica Boshkovska, Igor Trajkovskin, Dejan Dimitrievski, Robert Nikollovski, Ivana Bogdanovskën, janë deklaruar rrejshëm për t’iu zënë vendin shqiptarëve, po njëjtë siç kanë vepruar edhe në ministritë ku udhëheqin shqiptarët më herët, BDI dhe kujdestari i saj në Qeveri Artan Grubi, po heshtin ndaj këtij fakti”.

  “Deklarimi i rrejshëm i identitetit është vepër penale ku dënimi sipas Kodit Penal shkon deri në tre vjet me burgim efektiv dhe po vepër e dënueshme dhe për funksionarët që kanë toleruar një gjë të tillë sipas Ligjeve Administrative. Për Lëvizjen Besa është e papranueshme zënia e vendit të punës në mënyrë antiligjore që u takon shqiptarëve nga ana e maqedonasve”, thonë nga Lëvizja Besa.

  Më tej shtojnë se për ta do të ishte e mirëseardhur dhe do të përkrah çdo padi të mundshme nga ana e qytetarëve shqiptarë dhe çdo iniciativë për proces administrativ që mund të bëhet në organin adminsitrativ, Gjykatën Administrative deri dhe tek Gjykata Kushtetuese duke mos përjashtuar Gjykatën e Strasburgut për marrëdhëniet e punës.

  “Rasti i deklarimeve të maqedonasve si shqiptarë flet qartë për humbjen e ndjeshmërisë së BDI-së dhe satelitit të saj ASH-së ndaj një të drejte legjitime dhe kushtetuese të shqiptarëve për t’u punësuar në Administratën Publike. Aq më shumë kur BDI thirret në stilin e saj mashtrues në Marrëveshjen e Ohrit që segment kryesor ka punësimin e shqiptarëve, rri në pushtet mbi 20 vite duke keqpërdorur skajshmërisht votën dhe besimit që shqiptarët i dhanë këtij subjekti”.

  “Fatkeqësisht mbi dy dekada nga Marrëveshja e Ohrit, BDI në shumë institucione si Enti Shtetëror i Statistikave, e shumë drejtori të tjera, nuk ka lëvizur nga 0 përqind punësimet për shqiptarët. Si rezultat i politikës së mashtrimit të BDI-së, degjenerimit dhe rrënimit të vlerave tona njerëzore si shqiptarë, të rinjtë tanë nuk po e shohin perspektivën e shkollimit dhe punësimit në Maqedoninë e Veriut por me të madhe po ikin për në Gjermani dhe vendet tjera të Evropës Perëndimore”, thonë nga Lëvizja Besa.

  Lajmi Paraprak

  Paraburgim për nëntë të dyshuarit që bënë tregti seksuale me 14-vjeçaren (Video)

  Lajmi i rradhës

  Ministria e Drejtësisë: Do të ketë ndryshime në Rregulloren për të Drejtat e Grave dhe Vajzave të Burgosura

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë