“Mini-Schengen-i” emërohet “Open Balkan”

  Pas përfundimit të Forumit Ekonomik rajonal në Shkup, kryeministri Zoran Zaev, Edi Rama dhe presidenti Aleksandar Vuqiç pas nënshkrimit të disa marrëveshjeve kanë shpallur zyrtarisht emërimin e iniciativës për bashkëpunim të mes vendeve të Ballkanit Perëndimorë, shkruan Alsat. Iniciativa që deri tani tani njihej si “Mini-Schengen”, tashmë është emëruar “Open Balkan”, respektivisht “Ballkani i hapur”.

  Në fund të Forumit Ekonomik  u nënshkruan edhe disa marrëveshje. Marrëveshja e parë e nënshkruar ka të bëjë me rastet e katastrofave natyrore për gatishmëri për të mbështetur shtetet, për ndihmë të ndërsjellët.

  Memorandum mirëkuptimi për lehtësimin e importit dhe të eksportit, të eliminohen barrierat në kufij, për bashkëpunim të përmirësuar ekonomik. Memorandumi për tregun e fuqisë së punës, të lehtësohet qarkullimi i njerëzve, të lehtësohet procesi i dhënies së lejeve të punës për qëndrim të përkohshëm.

  Në lidhje me: Zaev: Synojmë të mos ketë ndalesa në kufijtë mes Maqedonisë, Shqipërisë dhe Serbisë

  Vuçiq: Synojmë që deri në vitin 2023 të mos ketë kufij mes vendeve tona

  Rama: Nëse BE është një Jugosllavi e madhe, atëherë kjo është një Jugosllavi e vogël

  Vuqiçiç i beson Ramës, Edi Rama: Do të them pranoje Kosovën!

  Lajmi Paraprak

  Fitimet e gjigantëve të teknologjisë rriten teksa pandemia vazhdon

  Lajmi i rradhës

  Zbulohet kontinenti i lashtë poshtë Zelandës së Re

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë