MPB: Nga 1 korriku dokumentet personale me emrin e ri Maqedonia e Veriut

  Sistemi për marrjen dhe lëshimin e letërnjoftimeve, pasaportave dhe patentë shoferëve nuk do të funksionojë nga ora 21:00 e mbrëmjes së sotme. Arsyeja është teknike, përkatësisht migrimi në një sistem të ri për rregullim, në mënyrë që pas 1 korrikut, emri i ri i shtetit Maqedonia e Veriut të shkruhet në pasaporta.

  Pushimi është planifikuar të zgjasë nga sonte deri më 27 qershor (e diel – deri në orën 21:00). Aktualisht në vend janë përfaqësues të ndërmarrjes gjermane Veridos GmBH Berlin me të cilën Ministria e Brendshme ka nënshkruar marrëveshje për dorëzimin e formularëve për dokumente personale.

  Lëshimi i pasaportave të reja për qytetarët e vendit me emrin e ri kushtetues është paraparë në Projektligjin për Ndryshimin e Ligjit për pasaportat e qytetarëve të Republikës së Maqedonisë së Veriut, i cili u miratua nga Kuvendi. Gjegjësisht, me miratimin e Ligjit për Përdorimin e Gjuhëve, përveç detyrimeve të tjera që burojnë prej tij, u imponua nevoja për harmonizimin e formularëve për dokumentet personale të qytetarëve të lëshuar nga Ministria e Brendshme.

  Përndryshe, për shkak të ndërprerjes nga mbrëmja e sotme, qytetarët që kanë takim për 23, 24 dhe 25 qershor 2021, në një procedurë të rregullt, do të mund të ushtrojnë të drejtën për të paraqitur një kërkesë për një dokument personal në çdo datë në i njëjti vend ku ata kanë një takim në periudhën nga 28 qershori 2021 deri më 2 korrik 2021. Nesër dhe pasnesër, nuk do të jepen dokumentet e gatshme.

  Lajmi Paraprak

  Shabani: MASH nuk mund t’i detyrojë mësimdhënësit të vaksinohen

  Lajmi i rradhës

  Si të qetësoheni para gjumit në netët e nxehta të verës

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë