Mungesë në sektorin e hotelerisë | Sindikata inkurajon punonjësit

  Që nga fillimi i krizës Covid, nga sektori i hotelierisë janë larguar prej 4 deri në 20 mijë punonjës, shumica janë pusuar nga punëdhënësit, shumë kanë këkruar zgjidhje në të tjerë sektorë. Nga Sindikatat e Hotelirisë thonë se situata në sektorin e hoteleri turizmit, është alarmante.

  Nga Oda e e Pavarur e Hotelierisë thonë se kompanitë e hotelierisë dhe turizmit kanë mungesë të 50 përqind të stafit, kryesisht kamerierë, recepsionistë, kuzhinierë dhe ndihmës kuzhinierë. Për të shpëtuar sezonin turistik Nga Sindikata thonë se që më herët paralajmëruan e se ata punëdhënës që nuk i respektojnë punëtorët dhe abuzojnë me situatën nuk do të tolerohen.

  Porosisin punëdhënësit që kërkojnë punëtorë dhe ankohen, të punojnë për veten e tyre ose t’i kërkojnë falje punëtorëve, t’i kthejnë ata që i larguan nga puna gjatë pandemisë dhe t’i paguajnë sipas punës, me koeficientët e pagave të përshkruara në Marrëveshjen Kolektive për hotelieri dhe turizëm. Nga Sindikata inkurajojnë punonjësit në këtë sektor, që të raportojnë çdo shkelje të të drejtave të punëtorëve të te meren masat e duhura./Kohamk/

  Lajmi Paraprak

  MPB: Nuk do të funksionojë sistemi i dhënies së dokumenteve personale prej të mërkurën deri të dielën

  Lajmi i rradhës

  21 qershor, solstici i verës, dita më e gjatë e vitit

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë