Nis gjykimi ndaj ministrit Liburn Aliu | Aktakuza është ngritur pas afatit ligjor

  Në Gjykatën Themelore të Prishtinës, ka nisur seanca e shqyrtimit të dytë fillestar ku i akuzuar është ministri i Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, Liburn Aliu dhe disa zyrtarë të Komunës së Prishtinës.

  Ata ngarkohen me veprën penale të keqpërdorimit të pozitës apo autoritetit zyrtar.

  Avokati i Aliut, Fatlum Podvorica ka pretenduar se aktakuza është ngritur pas afatit ligjor.

  Ai ka kërkuar që aktakuza të hidhet si e pasafatshme.

  Sipas aktakuzës së ngritur nga Prokuroria Themelore në Prishtinë më 24 korrik 2020, rezulton se Liburn Aliu, Ardian Olluri, Zejnulla Rexhepi, Nazife Krasniqi, Bahtie Uka dhe Mimoza Berisha Prestreshi akuzohen se në cilësinë e personave zyrtar në Drejtorinë e Urbanizmit në Komunën e Prishtinës kanë keqpërdorur detyrën apo autoritetin zyrtar, duke mos e zbatuar planin zhvillimor urban si plan hapësinor i nivelit më të lartë që në lagjen “Prishtinën e Re” Zona Perëndim ka paraparë ndërtim individual për banim, në atë mënyrë që i pandehuri Liburn Aliu ka nxjerr Vendimin Nr 05-351-290419 të datës 27.02.2017 si dhe vendimin me 05 nr.351-290419 të datës 21.06.2017 së bashku me të pandehurit Nazife Krasniqi dhe Zejnulla Rexhepi. 

  Lajmi Paraprak

  Arsimi i detyrueshëm është e drejta e fëmijës (lëvizje) e cila është edhe më e shenjtë se e drejta e babait

  Lajmi i rradhës

  A do të kemi efikasitet të gjyqësorit nëse digjitalizohen ato?!

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë