Njihuni me biografinë e Kovaçevskit, kryetarit të ri të LSDM-së

  Foto: AIM

  Zëvendësministri aktual i Financave dhe anëtar shumëvjeçar i LSDM-së, Dimitar Kovaçevski, është lideri i ri i LSDM-së, i cili u zgjodh në zgjedhjet e djeshme të dyta direkte brendapartiake, të cilat u mbajtën si të jashtëzakonshme, pas dorëheqjes së Zoran Zaev.

  Sipas biografisë së publikuar në faqen zyrtare të Qeverisë, 47-vjeçari Dimitar Kovaçevski ka lindur në Kumanovë. Është doktor i shkencave ekonomike, profesor i asociuar në Fakultetin e Ekonomisë dhe Menaxhmentit të Biznesit në Universitetin “American College” Shkup. Ai është ligjërues në studimet universitare, pasuniversitare dhe doktorale dhe është autor i punimeve të shumta shkencore në fushën e ekonomisë dhe menaxhmentit të botuara në revista shkencore dhe konferenca ndërkombëtare.

  Karrierën e filloi në “Makedonski Telekom” SHA Shkup si bashkëpunëtor financiar dhe koordinator për rregullimin dhe harmonizimin e kontrollit financiar (1998-2005), dhe më pas u gradua në një sërë pozitash menaxheriale, drejtor i marketingut dhe menaxhimit të shitjeve (2005-2008). ). ), Drejtor i Komunikimeve të Marketingut (2008-2010), Drejtor i Komunikimit (2010-2016) dhe Drejtor i Shitjeve Rezidenciale (2016-2017). Ai ishte pjesë e komitetit ndërkombëtar të markave dhe komitetit ndërkombëtar të komunikimit të Deutsche Telekom (2008-2016). Më pas u bë drejtor ekzekutiv i “One-Vip Macedonia”, “A1 Macedonia”, pjesë e grupit “Telekom Austria” (2017-2018). Është pjesë e krijimit të një kompanie startup të teknologjisë së lartë për prodhimin dhe zhvillimin e elementeve për prodhimin e energjisë elektrike nga burimet e rinovueshme (2018-2020). Gjatë karrierës së tij profesionale ka punuar në një sërë projektesh korporative për integrimin e proceseve të biznesit me qëllim të rritjes së efikasitetit dhe profitabilitetit të kompanive. Ai është pjesë e ekipeve të projektit për implementimin e sistemit të integruar SAP për menaxhimin e operacioneve materiale dhe financiare dhe sistemit të integruar CRM për menaxhimin e klientëve.

  Shkollimin e mesëm e filloi në gjimnazin “Goce Dellçev” në Kumanovë dhe e kreu në shkollën e mesme “Waterville Elizian” në Moristown, Minesota, SHBA. Në vitin 1998 u diplomua në Universitetin “St. Cirili dhe Metodius, Shkup, Fakulteti Ekonomik, dhe magjistroi në të njëjtin fakultet në vitin 2003. Studimet e doktoraturës për ekonomi i ka përfunduar në Fakultetin Ekonomik të Universitetit të Malit të Zi në vitin 2008, ku ka doktoruar në ekonomi.

  Ai përfundoi trajnimin e tij profesional në Shkollën e Biznesit në Universitetin e Harvardit në 2011, Kolokiumin Evropian të Sipërmarrjes në Universitetin Teknik të Mynihut, ku u bë student i EFER EEC në 2015, Shkolla e Menaxhimit në Rotterdam në Universitetin Erasmus në Holandë në 2016 dhe Shkolla e Biznesit EADA në Barcelonë, Spanjë në 2017.

  Karrierën akademike e filloi si asistent profesor në Universitetin e Nju Jorkut në Shkup (2009-2012), dhe vazhdoi si profesor asistent në Fakultetin e Ekonomisë dhe Menaxhmentit të Biznesit në Universitetin “American College” -Shkup (2012-2018). . Në vitin 2018 u zgjodh profesor i asociuar në Fakultetin e Ekonomisë dhe Menaxhimit të Biznesit në Universitetin e Kolegjit Amerikan.

  Në vitin 2020 ishte pjesë e Këshillit Ekonomik të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut për t’u marrë me pasojat ekonomike të shkaktuara nga pandemia Covid-19.

  Lajmi Paraprak

  Gashi uron dy kryetarët Kovaçevskin dhe Mickoskin

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë