Oda ekonomike kritikon qeverinë

  Qeveria e RMV / Fotografia: Nistori

  Vendosja e targave të veçanta në automjetet zyrtare për të parandaluar abuzimin pas orarit të punës, si dhe shfuqizimin e këshillave drejtues. Kjo do të kursente shuma të mëdha parash dhe do të përqendrohej në rritjen e eksporteve, sugjeron Oda ekonomike. Presidenti i saj, Branko Azeski, reagoi gjithashtu ndaj numrit të madh të organeve shtetërore.

  “Të gjitha kompensimet do të hiqen, të gjitha organet dhe agjencitë shtetërore, entet dhe të ngjashme, ku aktualisht janë vendosur 1,320, si dhe 129 mijë punonjës të tjerë. Automjetet tuaja zyrtare janë në terren të shtunave dhe të dielave me dashnoret, dhe nuk e di ku tjetër në aktivitete të paligjshme, dhe do të kurseni, dhe ato para do t’i jepni për eksport ”, deklaroi Branko Azeski – Kryetar i Odës Ekonomike.

  Nga sektori i biznesit me një sërë kritikash ndaj politikave dhe masave qeveritare që ndërhyjnë drejtpërdrejt në vetë-menaxhimin në sektorin privat. Vendosja e të dielës ditë pushimi, ngritja e pagës  minimale, kufizimi i marzhës janë pjesë e imponimit të ndikimit politik mbi biznesin, thotë Azeski.

  “Mund të arrihet marrëveshje ndërmjet shtetit dhe sektorit privat në të cilin do të rregullohen marrëdhëniet, dhe kjo do të jetë në nivelin e rregullativës dhe nuk do të ndërhyjë në punët. Ajo që ndodh me ne duke ndërhyrë në punët, e shkatërron biznesin”, Branko Azeski – Kryetar i Odës Ekonomike.

  Deri më tani, sipas Odës, janë bërë qindra analiza, detyra projektesh për të përmirësuar klimën e biznesit në vend, por shteti është i shurdhër për këtë. Në fjalimin mujor nga përfaqësuesit e Odës Ekonomike, përfundimi ishte se kompanitë janë faktori i vetëm që mund të nxisë rritjen ekonomike të vendit. /Alsat/

  Lajmi Paraprak

  Taravari “kërcënon” ministrin Shaqiri: Emëro rektor apolitik në UT, ndryshe do të keni pasoja ligjore

  Lajmi i rradhës

  Grubi: Jemi të gatshëm për çdo vendim që do të mundësonte ndryshimet kushtetuese

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë