Partitë politike në RMV duhet të raportojnë në tri institucione për paratë që kanë pranuar dhe harxhuar në fushatën zgjedhore

  Enti Shtetëror i Revizionit në Maqedoninë e Veriut ka përkujtuar pjesëmarrësit në Zgjedhjet Lokale të 17 tetorit për dokumentet që duhet detyrimisht t’i dorëzojë në ESHR, në Komisionin Shtetëror për Zgjedhje dhe në Komisionin anti-korrupsion.

  Një nga obligimet e pjesëmarrësve është deklarimi i donacioneve që i marrin për financimin e fushatës parazgjedhore, deri më 7 tetor në ora 00:00; për të vazhduar pastaj raportimin më 16 tetor dhe më 30 tetor për balotazhin.

  Deri më 4 nëntor duhet të raportohet për të ardhurat dhe shpenzimet në transaksionin për fushatën parazgjedhore në raundin e parë, ndërsa deri më 18 nëntor për xhiron e dytë. Me mbylljen e këtij transaksioni, brenda 30 ditëve duhet të dorëzohet raporti i përgjithshëm financiar.

  Partitë politike të gjitha këta raportohet duhet t’i publikojnë në ueb faqen e tyre.

  Lajmi Paraprak

  Stereotipet gjinore vazhdojnë të thellojnë hendekun e pabarazisë

  Lajmi i rradhës

  Mund të konsumohet edhe pas 20 vitesh, ky është djathi më i fortë në botë

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë