Pavle Trajanov: Partitë e mëdha kanë krijuar një model për të eliminuar partitë e vogla politike

  “Partitë e mëdha bëjnë koncept për të shfrytëzuar potencialin e partive të vogla, ndërsa pas zgjedhjeve i margjinalizojnë”.

  Këtë e tha sot deputeti dhe njëkohësisht kryetar i Lidhjes Demokratike, Pavle Trajanov, për “Utrinski Brifing”. Ai thotë se partitë e mëdha duhet t’i tejkalojnë diskreditimet ndërpartiake sepse kjo reflekton në gjendjen me polarizimin e popullatës.

  Trajanov thekson se problemi është se katër partitë e mëdha kanë krijuar një model të tillë që do të jetë në favor të tyre dhe kanë eliminuar partitë më të vogla politike.

  Trajanov, i cili kërkon një ndryshim në modelin zgjedhor dhe vendosjen e një zone të vetme zgjedhore, theksoi se partitë më të vogla po humbasin 100,000 deri në 120,000 vota. Ideja, shtoi ai, është që vendi të jetë një zonë e vetme dhe në këtë mënyrë të kapërcehet “sistemi njëpartiak”.

  Lajmi Paraprak

  Arsovska realizon një ndër premtimet e saj, ulen çmimet për parkim në Shkup

  Lajmi i rradhës

  Gashi uron dy kryetarët, Kovaçevskin dhe Mickoskin

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë