Qeveria e RMV-së vendos masa të reja për parandalimin e Covid-19

  Nga 16 gusht, puna dhe organizimi i çdo lloji evenimenti të brendshëm në të gjitha objektet hotelierike dhe kafeteritë është i ndaluar për personat që nuk kanë marrë të paktën një dozë vaksine.

  Certifikatat do të kontrollohen nga shërbimi i sigurisë dhe kjo masë do të jetë e vlefshme për pjesëmarrjen në çdo lloj objekti, përfshirë objektet e hotelierisë, ku ka më shumë se 30 persona të pranishëm dhe do të jenë të vlefshme për pjesëmarrjen në festa, koncerte, seminare, trajnime, punëtori, konferenca, ngjarje kulturore ose sportive. Bashkëngjitja dhe posedimi i një certifikate imunizimi me të paktën dozën e parë të vaksinës do të zbatohet për personat mbi 18 vjeç.

  “Deri më 15 gusht, të gjitha objektet e hotelierisë të regjistruara për festimet lejohen të punojnë në ambiente të mbyllura, vetëm në përputhje me masat Covid-19, me kapacitet deri në 40% të ambientit dhe një maksimum prej 250 mysafirësh, sipas protokolleve ekzistues në fuqi.

  Për klubet e natës (disko), kabaret, baret, ndalimi i punës në pjesën e mbyllur të objektit mbetet, përveç në pjesën e hapur (tarracat) me 50% të kapacitetit të hapësirës dhe një numër të kufizuar vizitorësh deri në 1 000 vizitorët, sipas protokolleve ekzistues, informoi sonte kryeministri Zoran Zaev në profilin e tij në fejbuk pas mbledhjes së qeverisë.

  Lajmi Paraprak

  Fragmente nga Erich Fromm, Sartre, Nietzsche dhe Yalom

  Lajmi i rradhës

  QMK: Zjarret në Dellçevë, Shkup, Prilep, Kumanovë dhe Berovë janë vënë nën kontroll

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë