Quçuk: Vitin e ardhshëm do të organizojmë garë të historisë me nxënës nga Bullgaria dhe RMV

  Raportuesi I Parlamentit evropian për Maqedoninë e Veriut, Ilhan Quçuk, I cili është edhe kryetar I ri I liberalëve evropianë, mori plaketë për kontribut në garën filozofike-historike “Maqedonia dhe Bullgaria – e afërt dhe e largët”.

  Quçuk është mbështetës I rregullt I nismave të këtilla, ndërsa kjo paletë është edhe një mirënjohje për kontributin e tij në marrëdhëniet ndërkombëtare të vendit.

  “Është jashtëzakonisht me rëndësi që shembujt dhe praktikat e mira ta marrin mbështetjen nga opinion. Prandaj do të vazhdoj t’I mbështes nismat e tilla, që do t’I përforcojnë marrëdhëniet tona të mira fqinjësore në të ardhmen”, tha ai gjatë ndarjes së çmimeve.

  Pas ndarjes së çmimeve, eurodeputeti Quçuk dhe drejtori I SHM “Vela Bllagoeva” Angel Jançev mbajti takim në të cilin u dakorduan nga viti I ardhshëm në konkurs, krahas nxënësve nga Bullgaria të marrin pjesë edhe nxënës nga Maqedonia e Veriut.

  Që të dy konsiderojnë se vendi I Maqedonisë së Veriut është në Union dhe nismat e këtilla të përbashkëta janë hap përpara drejt marrëdhënieve të mira në të ardhmen e të dy vendeve. Kampionët do të kenë mundësi të jenë mysafirë në PE në Bruksel. Qëllimi I garës është kohezioni dhe marrëdhëneit e mira fqinjësore të zhvillohen në të ardhmen.

  Këtë vit në konkurs të organizuar nga SHM “Vela Bllagoeva” në partneritet me Universitetin në Veliko Tërnovo “Shën Cirili e Metodi” dhe nën patronatin e Quçukut, morën pjesë numër rekord I pjesëmarrësve nga I tërë vendi. Fituesit e konkursit do të marrin çmim dhe do të kenë mundësi ta vizitojnë Parlamentin evropian./Kohamk/

  Lajmi Paraprak

  Carovska: Apelojmë deri tek të gjithë mësimdhënësit që të paraqiten për vaksinim

  Lajmi i rradhës

  UNESCO nesër vendos për statusin e rajonit të Ohrit

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë