Qytetarët e Maqedonisë së Veriut po e humbin besimin tek Bashkimi Europian

  Besimi i qytetarëve tanë në Bashkimin Europian ka rënë nga 49-8%. Kështu tha ministri i Punëve të Jashtme Bujar Osmani. I pyetur nëse qershori do të jetë mundësia e radhës që vendit të marrë datë për fillimin e negociatave me BE-në, Osmani tha se gjithçka varet nga qasja e Bullgarisë.

  Bujar Osmani, ministër i Jashtëm

  “Secila mbledhje e Këshillit të BE-së mbetet si opsion, po që se Bullgaria tërheq veton ndaj nesh, që do të thotë se koha ndaj nesh, ne po bëjmë çmos me këtë qasje konstruktive edhe përkundër të gjitha vështirësive që i kemi. E shihni mendimin e opinionit publik, i shihni anketimet. Anketa e fundit tregon se besimi  në BE-ja rënë nga 49% në 2019-tën, në vetëm 8%. Tetë për qind e njerëzve besojnë në BE dhe ky është terren shumë i vështirë për të funksionuar”.

  Osmani tha se ka një përafrim të caktuar të qëndrimeve me Bullgarinë, por siç theksoi jo nga pozicioni që të gjendet një gjuhë e përbashkët për tejkalimin e dallimeve. Me rëndësi sipas tij është që të ketë nëj zgjidhje që do të jetë e kënaqshme ose e pakënaqshme për të dyja palët.

  Ndarja  eventuale e Shqipërisë nga paketi me Maqedoninë e Veriut, për nisjen e negociatave, Osmani thotë se do të ishte në interes afatshkurtë të Shqipërisë. /Shenja/

  Lajmi Paraprak

  Rriten çmimet e banesave në RMV

  Lajmi i rradhës

  Si të humbasësh peshë duke ecur

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë