Qytetarët e RMV-së mund të udhëtojnë në 145 vende pa pasur nevojë për vizë

  Kompania londineze Henley & Partners, e cila ofron këshillim për shtetësinë ka publikuar një listë të rishikuar të pasaportave “më të fuqishme” në botë, sipas të cilave pasaportat e Japonisë dhe Singaporit janë të parat në listë, pasi  me to mund të udhëtosh në 192 vende pa pasur nevojë për vizë.

  Kur bëhet fjalë për vendet e rajonit, më së miri qëndron Sllovenia, pasaporta e së cilës është në vendin e 11 -të dhe qytetarët e së cilës mund të udhëtojnë në 181 vende pa pasur nevojë për vizë.

  Pas tyre vjen Kroacia, pasaporta e së cilës është në vendin e 18 -të, Serbia në vendin e 39 -të, Maqedonia e Veriut në vendin e 47 -të, Mali i Zi në vendin e 48-të, Bosnja dhe Hercegovina në vendin e 54 -të dhe Kosova në vendin e 108-të.

  Raporti i fundit i Henley është një tregues se hendeku global në lirinë e udhëtimit nuk ka qenë kurrë më i madh.

  Lajmi Paraprak

  Manchester United ka gati kontratën e re, Pogba përballë zgjedhjes së vështirë

  Lajmi i rradhës

  Britania e Madhe e largon Kosovën nga lista e vendeve të rrezikshme nga Covid-19

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë