RMV me ulje të punëtorëve në industri

  Numri i punëtorëve në industri në maj të vitit 2020 në krahasim me muajin maj të vitit 2020, është ulur për 1.3 për qind, ndërsa në pesë muajt e parë të këtij viti për 2.7 për qind.

  Sipas të dhënave të Entit Shtetëror të Statistikave, numri i të punësuarve në sektorin e Minierave dhe guroreve në maj të vitit 2021, krahasuar me majin e vitit 2020, është ulur për 7.5%, në sektorin e prodhimtarisë është ulur për 0.8%, ndërsa në sektorin e furnizimit me energji elektrike gazi, avulli dhe kondicionimi i ajrit janë ulur për 3.1%.

  Sipas grupeve kryesore të industrisë, numri i punëtorëve në industri në maj të vitit 2021, krahasuar me majin e vitit 2020, shënon rënie në Energji për 4.3%, Produkte intermediare përveç energjisë për 1.8% dhe Produkte jo të qëndrueshme për konsum të gjerë për 4.6%, ndërsa shënohet rritje tek Produktet kapitale për 6.2% dhe Produkte të qëndrueshëm për konsum të gjerë për 6.4%.

  Lajmi Paraprak

  Sot dy sfidat e para të çerekfinales

  Lajmi i rradhës

  Varianti “Delta”, Filipçe: Për momentin nuk planifikojmë masa kufizuese, jemi fokusuar në vaksinimin e popullatës

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë