Rriten çmimet e derivateve të naftës në Maqedoninë e Veriut

  Komisioni Rregullator i Energjetikës dhe i Shërbimeve të Ujit mori vendim, me të cilin bëhet rritja e çmimeve të shitjes me pakicë të derivateve të naftës mesatarisht për 3,36 % në raport me vendimin e datës 26.07.2021.

  Nga KRRE thonë se në periudhën e kaluar shtatëditore të gjitha çmimet referente në bursat botërore, mesatarisht shënojnë rritje edhe atë: te benzina për 5,549 %, te nafta për 4,440 %, te vaji ekstra i lehtë për 4,392 % dhe të mazuti për 4,346%.

  Në të njëjtën periudhë kursi i denarit në raport me dollarin është më i ulët për 0,29%. Duke pasur parasysh ndikimet e këtyre elementeve në formimin e çmimeve të derivateve të naftës sipas Metodologjisë si dhe shumën e rritur të akcizës së dizelit në përputhje me Ligjin për Ndryshimin dhe Plotësimin e Ligjit të Akcizave, çmimet e shitjes me pakicë të derivateve të naftës rriten mesatarisht për 3,36%.

  Çmimet e shitjes me pakicë të benzinës ЕUROSUPER BS-95 dhe EUROSUPER BS-98 rriten për 2,00 denarë/litër, ndërsa çmimi i shitjes me pakicë i ЕURODIZELIT (D-Е V) rritet për 3,50 denarë/litër.
  Çmimi i shitjes me pakicë i Vajit Ekstra të Lehtë për Amvisëri (ЕL-1) rritet për 1,50 denarë/litër, ndërsa çmimi i shitjes me pakicë i Mazutit М-1 SU rritet për 1,101 denarë/kg dhe tani do të jetë 37,981 den/kg.

  Nga data 4.8.2021, ora 00:01 çmimet maksimale të derivateve të naftës do të jenë:

  Benzinë për motorë EUROSUPER BS95 – 73,00 (denarë/litër)
  Benzinë për motorë EUROSUPER BS98 – 75,00 (denarë/litër)
  Naftë për motorë EURODIZEL BS (D-E V) – 63,50 (denarë/litër)
  Vaj për Djegie Ekstra i Lehtë 1 (EL-1) – 63,50 (denarë/litër)
  Mazut М-1 SU 37,981 (denarë/kilogram).

  Theksojmë se këto janë çmimet maksimale të derivateve të naftës nga ora 00:01 e datës 4.8.2021.

  Lajmi Paraprak

  Presidenti zviceran: Popullsia nuk duhet detyruar që të vaksinohet, duhet bindur

  Lajmi i rradhës

  5 milionë euro të tjera nga BERZH për përmirësim të efikasitetit energjetik nëpër shtëpi

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë