“Teknologjia, faktori kryesor për çrregullimet në të folurit te fëmijët”

  Në emisionin “Pasqyra e Shëndetit” në Alsat, mbi temën “Çrregullimet në të folur tek fëmijët” specialistja e logopedisë klinike, Nermin Shaqiri, tha se viteve të fundit kemi rritje shumë të madhe të numrit të fëmijëve të cilët kanë nevojë për trajtime logopedike apo më saktë kanë vështirësi në të folurit. Ajo theksoi se një prej faktorëve padyshim mund të themi si faktor i shekullit është teknologjia.

  “Ka vite që ekzistojnë si vështirësi, ka testime të ndryshme për këto lloj çrregullime që paraqiten, mirëpo aktualisht, viteve të fundit kemi rritje shumë të madhe të numrit të fëmijëve të cilët kanë nevojë për trajtime logopedike apo më saktë kanë vështirësi në të folurit. Një prej faktorëve padyshim mund të themi si faktor i shekullit është teknologjia. 90% prej rasteve që paraqiten mund të jenë rast konkretisht prej mjeteve të teknologjisë ose si pasojë dytësore meqë ka ekzistuar një vështirësi Akoma edhe më shumë mundë të shkaktojë probleme të tjera vet ndikimi I telefonave”, tha Nermin Shaqiri. 

  Lajmi Paraprak

  Scholz: Të çelen sa më shpejt negociatat me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë

  Lajmi i rradhës

  Zbulohet “rafineri” ilegale në Maqedoni

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë