“Toplik”, tre vjet e gjashtë muaj burg për ish-ministrin Mile Janakieski

  Në Gjykatën Themelore Penale – Shkup sot u shpall aktgjykimi për rastin “Toplik”, në të cilin i akuzuari i parë ish-ministri i Transportit dhe Lidhjeve, Mile Janakieski u shpall fajtor dhe u dënua me 3 vjet e gjashtë muaj.

  Për rastin në fjalë akuzohen edhe pesë persona të tjerë nga Ministria e Transportit dhe Lidhjeve, të cilët ishin anëtarë të Komisionit për Tender Publik, edhe ata akuzohen për keqpërdorim të pozitës zyrtare.

  Tome Gjurçilov dënohet me 3 vjet burg.

  Dimitar Dimovski dënohet me 2 vjet burg me kusht, në rast se në 5 vitet e ardhshme nuk e përsërit veprën.

  Marica Taseva, dënohet me masë alternative, 2 vjet burg me kusht, në rast se në 5 vitet e ardhshme nuk e përsërit veprën.

  Dimitar Gagjevit i shqiptohet masë alternative, 2 vjet burg me kusht në rast se në 5 vitet e ardhshme nuk përsërit veprën.

  Vesna Tomçevska gjithashtu dënohet me 2 vjet burg me kusht, në rast se në 5 vitet e ardhshme nuk e përsërit veprën.

  Lajmi Paraprak

  “Edhe sa gabime ka që regjistrimi të kompletohet?”

  Lajmi i rradhës

  Dy zyrtarë të lartë të BE-së vizitojnë Ukrainën “këtë javë”

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë