Trafikantët e migrantëve në paraburgim, rritet numri i përpjekjeve për hyrje të paligjshme

  Gjykata penale shqiptoi masën e paraburgimit për gjashtë kontrabandistët e dyshuar me emigrantë. Prapa grilave është lideri i mundshëm i grupit kriminal, një 33 vjeçar nga Velesi. Pas tij janë edhe dy persona të tjerë nga Lindja e Mesme. Policia tha se ata kishin prova të kontrabandimit të emigrantëve nga Afganistani, Pakistani, Siria dhe Bangladeshi. Ky rast, por edhe zbutja e masave kundër koronavirusin ngrit dilemën nëse kjo mund të kontribuojë në fillimin e një vale të re emigrantësh?

  Tani  a kemi rritje të numrit të përpjekjeve të paligjshme për të hyrë në vend?” Ka “Gjithmonë kur ka kushte më të mira dhe më të favorshme të motit, është normale që nga ishujt kalojnë në tokë, në territorin e Republikës Greke, dhe duan të vazhdojnë drejt nesh”, tha Oliver Spasovski, Ministër i Brendshëm.

  Javën e kaluar, policia parandaloi rreth 500 përpjekje të paligjshme për të kaluar kufirin. Në kampin Vinojug afër Gjevgjelisë, çdo ditë regjistrohen rreth 15 emigrantë. Përndryshe, trafikantët e qenieve njerëzore, për kontrabandën e emigrantëve kërkojnë rreth 1,000 euro për person për t’i bartur ilegalisht nga Greqia, përmes Maqedonisë për në Serbi. /Alsat/

  Lajmi Paraprak

  Paqartësitë rreth protokolleve për udhëtimet jashtë vendit

  Lajmi i rradhës

  LSM: Pushimi i lindje të zgjatë së paku 12 muaj dhe Covid-19 të trajtohet si sëmundje profesionale dhe të paguhet paga e plotë

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë