Tupançeski: Gjyqësori digjital do të mundësojë drejtësi më të shpejtë dhe do të reduktojë korrupsionin

  Ministri i Drejtësisë Nikolla Tupançeski mori pjesë në Konferencën Ndërkombëtare për Digjitalizim të Gjyqësorit që u mbajt në Ohër me temë “Përfitimet e Revolucionit të IV-të Industrial si mekanizëm për kthimin e besimit te gjyqësori”, përcjell Nistori.

  Tupançeski në fjalën e tij tha se në kohën kur njeriu me teknologji të avancuar ka arritur në hapësirë ​​me vite dritë larg dhe të marrë informacion për të në kohë reale, nuk duhet të kemi dyshim se shteti duhet të bëjë gjithçka për t’i përdorur këto teknologji, vendosja e aksesit të qytetarëve në drejtësi.

  “Drejtësia e vonuar shpesh perceptohet nga qytetari si padrejtësia më e madhe dhe digjitalizimi në gjyqësor do të përshpejtojë procedurat në të gjitha nivelet, do të lehtësojë dorëzimin e provave dhe dokumenteve, komunikimin ndërmjet palëve të interesuara dhe institucioneve dhe do të rrisë sigurinë juridike dhe besimin e qytetarëve në gjyqësor. Periudha në të cilën jetojmë, e veçanërisht dy vitet e fundit të pandemisë, izolimit dhe shërbimeve të reduktuara për qytetarët në të gjitha sferat, na kanë konfirmuar edhe një herë se progresi digjital duhet të bëhet maksimal për të përmirësuar jetën e qytetarëve.”, tha Tupançeski.

  Gjyqësori i digjitalizuar, theksoi ai, është tipar i çdo shteti modern dhe të avancuar. Ministri i Drejtësisë iu referua edhe aktiviteteve që janë duke u ndërmarrë në drejtim të realizimit të Planit për digjitalizimin e gjyqësorit.

  Drejtësia digjitale do të mundësojë drejtësi më të shpejtë dhe do të reduktojë korrupsionin. Do të ulen shpenzimet në procese gjyqësore, palët do të kursejnë kohë, do të ketë një numër më të vogël të gjykimeve të shtyra, theksohet në informacionin e Ministrisë së Drejtësisë.

  Konferenca u mbajt nën patronatin e presidentit Stevo Pendarovski dhe me nikoqirë të Ministrisë së Drejtësisë. /Nistori/

  Lajmi Paraprak

  Publikohen afatet për zgjedhjet lokale në Mavrovë dhe Qendër Zhupë

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë