Turizmi në RMV nuk mund të zhvillohet pa Ligjin e menaxhimit të mbeturinave

  Punëtorët turistikë u kanë kërkuar autoriteteve t’i pastrojnë menjëherë mbeturinat sepse askush nuk dëshiron të udhëtojë në një vend ku mbeturinat janë më të theksuarat. Sektori i turizmit beson se Ligji i Menaxhimit të Mbeturinave duhet të miratohet menjëherë, sepse sipas tyre, kur mungon kultura personale te një pjesë e mirë e qytetarëve, vetëm me ligj dhe ndëshkime rigoroze mund ta zgjidhin këtë problem të madh.

  Të miratohet ligj për grumbullimin e plehrave, ne jemi një lloj shteti plehrash, ta dini. Kjo rregullohet me ligj kudo në perëndim. Mbeturinat nuk mund të pastrohen pa ligj”, tha Pançe Trajkovski, punonjës turistik.

  Përveç problemit të mbeturinave, në Ditën Ndërkombëtare të Turizmit, punonjësit e turizmit theksuan probleme të tjera, përfshirë subvencionet e papaguara.  Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi, tha se paratë për të ndihmuar kompanitë në sektorin e turizmit nuk ishin paguar plotësisht, edhe pse vetëm një javë më parë ministria pohoi të kundërtën.  Bekteshi premtoi pagesë të shpejtë, por kodi zgjedhor thotë se të gjitha pagesat financiare gjatë fushatës duhet të ngrihen, gjë që mund të zgjasë pagesën deri në nëntor.

  Ata që kanë mbetur pa pagesë, do të paguhen javën tjetër apo më së voni në dy javët e ardhshme, flas për ata që i plotësojnë kushtet”, pohoi Kreshnik Bekteshi, ministër i Ekonomisë.

  Turizmi këtë vit ka shënuar rezultate pozitive. Për 50% në raport me vitin e kaluar është rritur numri i turistëve. Por, nëse të dhënat krahasohen me vitin 2019 para krizës, vërehet se ky sektor është larg rimëkëmbjes./Alsat/

  Lajmi Paraprak

  Prokuroria nuk jep asnjë rezultat nga hetimet për tragjedinë në Tetovë

  Lajmi i rradhës

  Në Bërnjarcë mësimi zhvillohet në klasa të improvizuara

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë