Vazhdon debati në Parlament për rebalancin e Buxhetit

  Në kuadër të seancës së 47-të, sot në Kuvend duhet të vazhdojë debate për propozimin shtesë për ndryshim dhe plotësim të Buxhetit të Republikës së Maqedonisë së Veriut për vitin 2021.

  Të ardhurat e përgjithshme me ndryshimet dhe plotësimet janë planifikuar në nivel prej 222.5 miliardë denarë ose janë 4.7 për qind më të larta se parashikimet fillestare të Buxhetit. Shpenzimet e përgjithshme janë planifikuar në nivelin prej 268.8 miliardë denarë ose 8.6 për qind, më të larta se sa ishin planifikuar, dhe të hyrat dhe shpenzimet e planifikuara supozojnë një deficit prej 46.2 miliardë denarë, ose 6.5 për qind e PBB-së. Buxheti suplementar parashikon rritje të të ardhurave prej 4.7 për qind ose rreth 10 miliardë denarë, më shumë fonde për shpenzime kapitale me 24 për qind, si dhe fonde shtesë për masa për të mbështetur familjet dhe ekonominë, shëndetësinë dhe procesin e imunizimit. Popullsia, rritja e mbështetjes për bujqësinë dhe kategoritë e cenueshme sociale.

  Pas debatit për rebalancin e Buxhetit, është paraparë të diskutohet pika e dytë, përkatësisht projekt-rezoluta për të përcaktuar pozicionet e shtetit maqedonas në kontekstin e bllokadave të integrimit evropian.

  Në seancën e 47-të, janë theksuar 47 pika të rendit të ditës, përfshirë propozimin për emërimin e një anëtari të Komisionit Rregullator për akomodim, projektligjin për ndryshimin e Ligjit për trajtimin e ndërtesave të ndërtuara në mënyrë të paligjshme, projektligjin për ndryshimin e Ligjit për Strehimin. në fushën e mbrojtjes dhe sigurisë, projektligji për menaxhimin e baterive dhe akumulatorëve dhe baterive të mbeturinave dhe akumulatorëve, si dhe projektligji për ndryshimin e Ligjit për Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut./Kohamk/

  Lajmi Paraprak

  Vazhdohen masat aktuale për hyrje në Greqi nga Maqedonia e Veriut

  Lajmi i rradhës

  Tokio 2020, një Olimpiadë si asnjë tjetër

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë