“Verifikimi është nëna e dijes, tre herë verifiko, një herë shpërndaje” – aksion gueril kundër dezinformatave në RMV

  Sot në Shkup është organizuar aksion gueril kundër lajmeve të rreme që dëmtojnë opinionin publik të Maqedonisë së Veriut. Aktivistët kanë vendosur në maketat e telefonave celularë, ekranet e të cilëve shfaqin disa dezinformata që vijnë kryesisht nga qarqet ruse.

  Lajmet e rreme shoqërohen me një fjalë të urtë popullore që nxisin për pandershmëri, mungesë etiko-morale dhe mesazhe që tregojnë për rrezikshmërinë e manipulimeve të opinionit publik.

  “Putin po e çliron Ukrainën nga fashizmi – Hapi sytë, nëse i mbyll, do të të gënjejnë!”

  “KANÇM është fshirë nga Kushtetua – Hapi sytë, nëse i mbyll, do të të gënjejnë!”

  “Vetëm për dy javë, kjo do t’ua ndryshojë jetën”

  “Me marrëveshjen e Prespës u shndërruam në maqedonas veriorë – gënjeshtra i ka këmbët e shkurtra, dhe bishtin e gjatë”

  “Po ndërtohen kampe në Maqedoni, që të vendosen qindra mijëra emigrantë– verifikimi është nëna e dijes, tre herë verifiko, një herë shpërndaj”

  “Vetëm për dy javë kjo do të ndryshojë jetën tuaj – çka do të kliloni, atë do korrni’!, ishin disa nga mesazhet e shpërndara.”

  Ndryshe vendet e Ballkanit Perëndimor dhe veçanërisht Maqedonia e Veriut kanë treguar rezultate të dobëta në betejën kundër lajmeve të rrejshme. /Nistori/

  Lajmi Paraprak

  Marzhe të kufizuara në dyqane për dy javë të tjera, dhe më pas?

  Lajmi i rradhës

  AMIRI I VARFËR, ME VETËM NJË VAKT NË DITË, FITON VENDIN E TRETË NË MATEMATIKË

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë