Vrapuesi në paqe me vetën, nuk e synoi titullin që nuk e meritonte

  Vrapuesi kenian Abdul Mutai ishte vetëm disa metra nga vija e finishit, por u ngatërrua me shenjat dhe u ndal, duke menduar se e kishte përfunduar garën. Kundërshtari spanjoll, Ivan Fernandez, ishte menjëherë pas tij dhe duke kuptuar se çfarë po ndodhte, filloi t’i bërtiste kenianit për të vazhduar të vraponte.

  Mutai nuk dinte spanjisht dhe nuk e kuptonte. Duke e kuptuar se çfarë po ndodhte, Fernandez shtyu Mutai drejt fitores.

  -Një gazetar e pyeti Ivanin “Pse e bëre këtë?” Ivan u përgjigj, “Ëndrra ime është që një ditë të kemi një lloj jete komunitare ku shtyjmë veten dhe gjithashtu të tjerët të fitojnë.

  -“Gazetari këmbëngulte ” Po pse e le Kenianin të fitonte?” Ivan u përgjigj, “Nuk e lashë të fitonte, ai ishte fituesi real.

  -Gazetari insistoi dhe pyeti përsëri, ” Por ti mund të kishe fituar!” Ivan e shikoi dhe u përgjigj: ” Po cila do të ishte merita e fitores sime? Cili do të ishte nderi i kësaj medaljeje? Çfarë do të mendonte nëna ime për këtë?” Vlerat transmetohen brez pas brezi. Çfarë vlerash u mësojmë fëmijëve tanë dhe sa i frymëzon të tjerët të fitojnë? Shumica prej nesh përfitojnë nga dobësitë e njerëzve në vend që të ndihmojnë për t’i forcuar ato. Kjo ngjarje ka ndodhë në Lojërat Olimpike të Londrës, që janë mbajtë në vitin 2012.

  Lajmi Paraprak

  MASH shpall konkurset për bursa për nxënësit dhe studentët në RMV

  Lajmi i rradhës

  Si të mbroheni nga tymi i zjarrit dhe grimcat e ajrit

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë