Xhaferi: Nuk shkela Kushtetutën në Bruksel

  Kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferi thotë se nuk ka shkelur Kushtetutën me fjalimin e tij në gjuhën shqipe në Komitetin për Punë të Jashtme në Bruksel në kuadër të Samitit “Parlamenti Evropian – Ballkani Perëndimor”.

  “Përdora të drejtën time natyrore. Pavarësisht se në cilën gjuhë bisedova, unë përfaqësove Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut në mënyrën më të mirë të mundshme”, deklaroi Xhaferi.

  Ai shton se Kushtetuta është fleksibile dhe nuk rekomandon dhe kufizon përdorim të së drejtës natyrore. Sipas tij, përdorimi i gjuhës amtare është edhe në nivel ndërkombëtar.

  “Unë atje përfaqësoja Kuvendin dhe shtetin”, tha Xhaferi duke shtuar se e drejta e tij është që ta përdorë gjuhën që e din më së miri.

  Lajmi Paraprak

  Dy të infektuarit me llojin “Delta” në Tetovë janë pa simptoma

  Lajmi i rradhës

  Zaev: Rreth 40 mijë studentë do të marrin subvencion për ushqim të paguar

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë