Kontrolli i përditshëm që duhet të bëni

  Një nga faktorët e rëndësishëm që lidhen me jetëgjatësinë mund të vlerësohet në kohë reale! Me një veprim të thjeshtë ju mund të masni nivelet e sheqerit në gjak.

  Se përse kjo është kaq e rëndësishme, AgroWeb.org ju fton ta zbuloni më poshtë.

  Rëndësia e monitorimit të sheqerit

  Përpjekja për të rritur jetëgjatësinë pa gjurmuar sheqerin në gjak është si të përpiqeni të udhëtoni nëpër Evropë pa një matës karburanti. Pra kontrolli i niveleve të sheqerit është një mjet i domosdoshëm.

  Krahas kësaj, një nga gjërat më të rëndësishme është të ushqeheni mirë.

  Studime të shumta kanë treguar se arrorët, erëzat, ushqimet me bazë bimore dhe konsumimi i moderuar i çajit dhe kafesë mund të ndihmojë.

  Ushqimi i mirë do të rrisë nivelet e glukozës në qarkullimin e gjakut pa shkaktuar shqetësime që mund të jenë të rrezikshme.

  Ju mund të shihni rritjen graduale të sheqerit nga monitorimit i tij dhe të merrni kënaqësi në kohë reale për zgjedhjet tuaja të përgjegjshme.

  Orari dhe sasia e ushqimit që duhet të konsumoni

  Ajo çfarë konsumoni por edhe koha dhe sasia e ushqimit mund të ndikojnë në jetëgjatësinë tuaj.

  Nivelet e sheqerit në gjak luhaten gjatë gjithë ditës, por rriten shumë pas ngrënies.

  AgroWeb.org ju këshillon të mos anashkaloni mëngjesin, kjo për të shmangur rritjen e tepërt të sheqerit pas drekës.

  Disa njerëz mund të rregullojnë nivelet e sheqerit në gjak me kufizim afatshkurtër të kalorive ose agjërim, por ju duhet të shmangni rreziqet që kjo mund të shkaktojë.

  Prandaj është e rëndësishme të dini atë cka është “normale” për ju kur bëhet fjalë për sheqerin në gjak.

  Shumë studime nënvizojnë rëndësinë e aktivitetit fizik për shëndetin kardiovaskular dhe jetëgjatësinë.

  Sepse aktiviteti fizik ndihmon në rregullimin e niveleve të sheqerit në gjak.

  Gjumi është një tjetër faktor që ndikon pothuajse në çdo aspekt të jetës, duke përfshirë edhe kohëzgjatjen e saj.

  Por ndoshta çelësi më i rëndësishëm për jetëgjatësinë është mirëqenia juaj shpirtërore që është e lidhur drejtpërdrejt me sheqerin në gjak.

  Ndaj të monitorini dhe të rregulloni nivelet e sheqerit në gjak mund të përmirësojë shumë gjendjen tuaj mendore dhe kështu jetëgjatësinë.

  Faktorët që shkurtojnë jetën tashmë dihet se janë: të hani tepër, të pini duhan dhe shumë alkool.

  Të gjitha këto janë mekanizma përballues të stresit, i cili gjithashtu është i lidhur me jetëgjatësi më të shkurtër.

  Pra, ndoshta shëndeti mendor është më i rëndësishmi nga faktorët e përmendur që lidhen me jetëgjatësinë. /Agroweb/

  Lajmi Paraprak

  Llojet e ushqimeve që treten shpejt dhe ju japin menjëherë energji

  Lajmi i rradhës

  “Unë kam një ëndërr”, fjalimi i fuqishëm i Martin Luther King Jr

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë