Mësoni si të trajtoni hiperhidrozën (djersitjen e tepruar) në valën e nxehtësisë

  Kur moti është i nxehtë, pritet pak djersitje. Është e rëndësishme që ne normalizojmë të kemi një shkëlqim të lehtë ose një rast të buzës së sipërme të djersitur.

  Por për disa njerëz, moti i nxehtë do të thotë më shumë se pak lagështirë. Për këta njerëz, moti i nxehtë mund të jetë një ngjarje që shkakton ankth, pasi ata e dinë se ndërsa të tjerët gëzohen për rrezet e diellit, ata së shpejti do të mbyten me djersë.

  Pse vuajnë njerëzit nga djersitja e tepërt?
  ‘Hiperhidroza mund të prekë njerëzit pa ndonjë arsye të qartë, megjithatë nëse një anëtar i familjes suaj vuan, ju mund të jeni më të prirur ndaj kësaj gjendjeje’, shpjegon Dr Yassine. Arsye të tjera për djersitje të tepruar mund të jenë për shkak të një gjendje tjetër që keni, ose si një efekt anësor i një ilaçi që po merrni. ’ Disa ilaqe kundër depresionit, për shembull, mund të shkaktojnë djersitje të tepërt dhe mbinxehje. Nëse djersitja e tepërt është një problem i ri për ju, hidhni një vështrim se çfarë mjekimesh të reja mund të përdorni.

  Ankthi gjithashtu mund të shkaktojë djersitje të tepërt – e cila është një ironi thellësisht e padrejtë, sepse nga ana tjetër djersa e tepërt mund t’ju bëjë më të shqetësuar. Nëse nuk jeni i sigurt për shkakun e djersitjes suaj – ose thjesht dëshironi konfirmim se po, kjo është një sasi e tepërt lëngu që duhet të derdhet – bisedoni me mjekun tuaj. Ata do të jenë në gjendje të diagnostikojnë simptomat tuaja dhe t’ju referojnë për një test nëse mendojnë se mund të shkaktohet nga një gjendje tjetër.

  Nëse nuk jeni të sigurt pse djersitni, flisni me mjekun tuaj të përgjithshëm që do të jetë në gjendje të ndihmojë në diagnostikimin e simptomave tuaja, ose t’ju referojë për një test nëse mendojnë se mund të jetë shkaktuar nga një gjendje tjetër.

  Lajmi Paraprak

  Ngrohtoret kërkojnë rritjen e çmimit të ngrohjes | Vendimi në fund të javës tjetër

  Lajmi i rradhës

  Tetovë, radhë të gjata për vaksinim

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë