Tepria e hekurit – Reagimet e rrezikshme të lëkurës

  Hekuri është një mineral i rëndësishëm që gjendet në çdo qelizë të organizmit.

  Ai është i domosdoshëm për rritjen, zhvillimin dhe funksionin normal të qelizave.

  Në mungesë të hekurit, trupi e ka të pamundur të prodhojë rruaza të kuqe të gjakut, gjë që shkakton më pas anemi.

  Teprica e hekurit nga ana tjetër shkakton një sërë problemesh në organizëm, ku mund të veçojmë artritin, problemet me mëlçinë dhe zemrën.

  Hekuri i tepërt shkakton infeksione në lëkurë

  Një nga ndikimet e forta të tepricës e hekurit në trup vërehet tek lëkura e cila bëhet më e ndjeshme ndaj infeksioneve.

  Një studim global mbi rëndësinë e hekurit në organizëm të cilit i referohet AgroWeb.org thonë se hekuri i tepërt rrit ndjeshëm rrezikun e infeksioneve bakteriale në lëkurë.

  Nivelet në rritje të hekurit në organizëm stimulojnë rritjen e baktereve dhe viruseve jo vetëm në lëkurë porn ë të gjithë trupin.

  Në këtë mënyrë, hekuri rrit ndjeshëm rrezikun e infeksioneve.

  Këto të fundit bëhen më të shpeshta dhe zgjasin më gjatë.

  Tepricat e hekurit janë të rrezikshme

  Trupi i njeriut mund të akumulojë depozita të shumta dhe jo të shëndetshme të hekurit në disa mënyra.

  Në shumë raste, kemi të bëjmë me një çrregullim të trashëgueshëm, që rrit rrezikun e sëmundjeve të ndryshme siç është diabeti apo ato të zemrës e mëlçisë.

  Në raste të tjera, njeriu mund ta teprojë duke marrë suplementë të hekurit përtej rekomandimit të mjekut.

  Trupi nuk e ka të lehtë të eliminojë hekurin e tepërt dhe mënyra më e shpejtë është gjakderdhja.

  Kjo është arsyeja përse gratë janë më të mbrojtura nga problemet që lindin si pasojë e tepricës së hekurit.

  Nëse mjeku ju thotë që jeni të prirur të keni teprica të hekurit, ekspertët këshillojnë:

  Kufizimin e ushqimeve të pasura me hekur siç është mishi i kuq,

  Dhurimin e rregullt të gjakut,

  Shmangia e vitaminës C bashkë me ushqimet e pasura me hekur,

  Shmangia e enëve të gatimit me këtë material.

  Megjithatë, këto këshilla vlejnë vetëm nëse jeni konsultuar me mjekun dhe ky i fundit ju ka diagnostikuar me tepricë të hekurit në gjak./AgroWeb/

  Lajmi Paraprak

  Rreziqet e shëndetit që ju vijnë nga një pije e konservuar

  Lajmi i rradhës

  Viti shkollor në RMV fillon pa tekste mësimore

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë