KLUBET FUTBOLLISTIKE ME MË SHUMË BUXHET NË RMV | KF Shkëndija ka në dispozicion 2.5 milionë euro

  Klubi më i pasur futbollistik në vend vitin e kaluar kishte 2.5 milionë euro në dispozicion, ndërsa nga liga e parë kanë rënë klubet me buxhet prej 122 mijë euro dhe 208 mijë euro. Për vendin e parë në ligën e dytë dhe hyrjen në ligën e parë “Bregalnica” Shtip investoi gati gjysmë milioni euro. “Faktor.mk”, përcjell Nistori, mblodhi, krahasoi dhe publikoi të gjitha të dhënat e disponueshme të klubeve të futbollit në RMV.

  KF “Vardar”, i cili është klubi më me trofe në futbollin vendor i themeluar në 1948. Fatkeqësisht, gjatë vitit që po shkojmë në Kampionatin Europian, “Vardar” ra nga liga e parë e futbollit. I ngarkuar me borxhe të mëdha dhe zonë gri të marrëdhënieve të pazgjidhura të borxhit dhe besimit, vitin e ardhshëm, “Vardar” do të garojë në ligën e dytë. “Vardar” vitin e kaluar, në aspektin financiar, përfundoi me një humbje prej 1 milion euro, e cila është përgjysmuar humbja në krahasim me vitin 2019. Të ardhurat e “Vardarit” vitin e kaluar arritën në 208 mijë euro dhe ato janë 78 për qind më të ulëta në të ardhurat e viti 2019.

  KF Shkendija nga Tetova është kampione aktuale e Maqedonisë në futboll. “Shkëndija” aktualisht është klubi më i pasur në vend. Në vitin 2020 ka një buxhet, domethënë të ardhurat në vlerë prej 2.5 milionë euro, që është 20 përqind më pak se vitin e kaluar. Klubi e përmbylli vitin me një fitim prej 59 mijë euro, e cila është një arritje e pakrahasueshme më e mirë se vitin 2019 ku ata përfunduan me humbje prej 100 mijë euro.

  KF “Belasica” nuk do të mbahet mend mirë këtë vit, pasi klubi ra nga liga e parë e futbollit. Me një buxhet prej 122 mijë euro, asgjë tjetër nuk mund të pritej. Ai e përfundoi vitin fiskal me një humbje prej 10 mijë euro, e cila është 65% më pak se vitin 2019.

  KF “Rabotniçki” dhe rivali më i madh lokal i “Vardarit” vitin e kaluar kishte një buxhet prej 800 mijë euro, që është 37% më shumë se viti paraprak dhe është klubi i dytë me buxhet më të madh në ligën e parë të futbollit. Klubi përfundoi vitin e kaluar e përmbylli me një fitim prej 124 mijë euro dhe kjo e bën atë klubin më fitimprurës në vend, pas Shkëndijës.

  KF Renova nga Xhepçishti i Tetovës është klubi i tretë me buxhetin më të madh në vitin 2020. Ai fitoi 736 mijë euro dhe ishte 13 përqind më i lartë se në vitin 2019. Fitimi i Renova është për t’u lavdëruar – ka arritur 96 mijë euro dhe është 23 herë më i lartë se një vit më parë. Shumë para për një klub që luftoi për mbijetesë në ligën e parë në sezonin e kaluar.

  KF Shkupi vitin e kaluar kishte të ardhura prej 696 mijë euro, që është 57 përqind më shumë se vitin e kaluar.

  KF “Pelister” arriti të sigurojë mbijetesën në ligën e parë. Vitin e kaluar, buxheti i këtij klubi ishte 246 mijë euro, që është gjysma e të ardhurave në vitin 2019. Ky klub sportiv e mbylli vitin me një humbje prej 107 mijë euro.

  Vendi i tretë në sezonin e fundit të futbollit në ligën tonë të parë është ekipi nga Struga “Struga Trim – Lum”. Në vitin 2020, ata gjeneruan të ardhura prej vetëm 89 mijë euro, që është 52% më shumë se në vitin 2019. Në fund të vitit 2020, ata patën një humbje prej 109 mijë euro.

  Nga liga e dytë, të dhënat janë të qasshme vetëm për klubin nga Prilepi “Pobeda”. Vitin e kaluar, ky klub kishte të ardhura prej 111 mijë e 500 euro, e cila është 62 përqind më pak se vitin e kaluar, por përfundoi me një humbje minimale prej 970 euro. “Pobeda” këtë vit mezi siguroi mbijetesën në ligën e dytë.

  KF Bregalnica nga Shtipi është klubi më i ri në ligën e parë të futbollit në RMV. Vitin e kaluar, “Bregalnica” kishte një buxhet prej 456 mijë euro dhe arriti një fitim prej 117 mijë euro.

  Fatkeqësisht, klubet e ligës së parë, si: “Maqedonia Gjorçe Petrov”, “Sileks”, “Borec od Veles” dhe KF “Akademija Pandev”, nuk ka të dhëna të disponueshme për buxhetin në vitin 2020. /Nistori/

  Lajmi Paraprak

  Hapni vend për çantën më “in” të kësaj vere!

  Lajmi i rradhës

  10 udhëtimet më të bukura me tren, të cilat kalojnë në Zvicër

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë