UEFA refuzon kërkesën e Greqisë për inicialet “MKD” në bluzat e ekipit të Maqedonisë së Veriut

  Qendra europiane e futbollit UEFA ka refuzuar letrën nga Greqia lidhur me një ankesë me shkurtesën “MKD” e cila përdoret gjatë shfaqjes së reprezentacionit të RMV-së në Kampionatin Europian, përcjell Nistori.

  Në vend të kësaj, Greqia kërkoi që të përdoret shkurtesa ‘NM’ (North Macedonia/Maqedonia e Veriut) ose ndryshe ‘RNM’ (Republika e Maqedonisë së Veriut).

  Sipas përgjigjes së UEFA-s, nuk ka shkelje të Marrëveshjes së Prespës, pasi ish-ministri grek i Sporteve, Lefteris Avgenakis i dërgoi një letër ankese presidentit të UEFA-s, Alexander Cheferin, me një vërejtje në lidhje me logon e Federatës së Futbollit të Maqedonisë në bluzat e Maqedonisë së Veriut.

  Zëvendës Sekretari i Përgjithshëm, Kevin Lamour dërgoi një letër në emër të Shtëpisë europiane të futbollit se UEFA e ndjek shembullin e institucioneve të tjera sportive të tilla dhe kjo është në përputhje me nenin 1, paragrafi 3, pika është nga Marrëveshja e Prespës.

  UEFA shton në komunikimin zyrtar me Greqinë se ajo përdor termin “Federata e Futbollit të Maqedonisë së Veriut” dhe se mbron përvojën e neutralitetit. /Nistori/

  Lajmi Paraprak

  10 udhëtimet më të bukura me tren, të cilat kalojnë në Zvicër

  Lajmi i rradhës

  Nafta dhe benzina do të shtrenjtohen me 3.5 denarë

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë