Çfarë ndikon në zhvillimin e intelegjencës së fëmijës tuaj?

  Si prind, ju dëshironi të rritni një fëmijë që do të bëhet i suksesshëm kur të rritet. Megjithëse inteligjenca është vetëm 50 për qind e ekuacionit të performancës, edukimi është çelësi për zhvillimin e fëmijës.

  Këtu janë pesë gjërat që ndikojnë në inteligjencën e fëmijës suaj

  1. Arsimi

  Natyra kundrejt edukimit? Zhvillimi i trurit nuk varet vetëm nga gjenetika. Megjithëse qelizat e trurit formohen para lindjes, përvojat e hershme të jetës dhe mësimi i parë janë të rëndësishme për zhvillimin e trurit të një fëmije. Nuk ka nevojë të blini lodra të shtrenjta. Duke folur, duke lexuar libra, ju gjithashtu mund ta stimuloni fëmijën duke shkuar në muze, kopshte zoologjike, biblioteka publike – këto vende mund të nxisin imagjinatën e fëmijës dhe ta inkurajojnë atë të bëjë pyetje se si funksionojnë gjërat.

  2. Inteligjenca emocionale

  Sipas Tippy Sumpaico-Tanchanco, një pediatre për sjelljet zhvillimore, duhet të fokusoheni edhe në inteligjencën emocionale në mënyrë që fëmijët tuaj të jenë të suksesshëm jo vetëm në shkollë, por edhe në jetë. Sigurohuni që të plotësohen të gjitha nevojat e tyre fizike, mendore dhe emocionale, në mënyrë që ata të mësojnë dhe të arrijnë potencialin e tyre të plotë në mënyrën më të mirë të mundshme.

  3. Stili i të mësuarit të fëmijës suaj

  Ka disa mënyra për të mësuar. Si i zgjidh një fëmijë problemat e matematikës? A i pëlqen të luajë me fjalët? Apo është më argëtuese për të që të zgjidhë problemet e matematikës përmes lojërave fizike? Përcaktoni nëse fëmija juaj është një tip vizual, dëgjimor ose kinestetik (fizik) për ta ndihmuar atë të mësojë më mirë.

  4. Koha për të luajtur

  Fëmijët kanë nevojë për kohë për të shijuar lojën e pavarur. Është mundësia e tyre për të krijuar historitë e tyre, për të luajtur lojëra ose për të zgjidhur problemet vetë. Mos harroni: koha e lojës është vetëm e tij. Nëse fëmija juaj është i mërzitur, lëreni të mërzitet. Lëreni të zbulojë pasionet e tij.

  5. Të ushqyerit

  Jepini fëmijës tuaj ushqime të pasura me acide yndyrore omega-3 sepse hulumtimet tregojnë se këto yndyra thelbësore luajnë një rol thelbësor në zhvillimin e trurit. Përveç frutave, perimeve dhe drithërave të plota, maskat me acid omega-3 si DHA në ARA konsiderohen ushqime të trurit. Vezët dhe salmoni janë një burim i shkëlqyer i acideve yndyrore omega-3. /KP/

  Lajmi Paraprak

  Arrestohet një i ri nga Shkupi që bënte kontrabandë me emigrantë

  Lajmi i rradhës

  Pse fëmijët shpesh kanë shpërthime zemërimi?!

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë