Cili aktivitet djeg më shumë kalori – Noti, vrapimi apo çiklizmi?

  Trajnimi aerobi kërkon më shumë konsum të oksigjenit dhe ndihmon në ruajtjen e shëndetit të zemrës

  Kur bëhet fjalë për zgjedhjen e ushtrimeve aerobie më efektive për djegien e kalorive në vetëm 30 minuta, dallohen tri ushtrime – vrapimi, çiklizmi dhe noti.

  Secili prej këtyre aktiviteteve ka avantazhe unike dhe fituesi përfundimtar varet nga një sërë faktorësh, duke përfshirë preferencat individuale, nivelet e kondicionit dhe qëllimet, shkruan “Newsbeast”.

  Vrapimi

  Vrapimi është një ushtrim kardiovaskular klasik dhe i thjeshtë që nuk kërkon pajisje speciale. Kur vraponi, ju angazhoni grupe të shumta muskujsh, duke përfshirë këmbët dhe pjesën e sipërme të trupit, duke e bërë atë një stërvitje të shkëlqyer për të gjithë trupin. Natyra me intensitet të lartë e vrapimit çon në një djegie më të lartë të kalorive në minutë në krahasim me ushtrimet me intensitet të ulët.

  Mesatarisht, ju mund të digjni 240 deri në 355 kalori gjatë një vrapimi gjysmë ore me një ritëm të moderuar, në varësi të faktorëve të tillë si pesha e trupit dhe shpejtësia e vrapimit.

  Përveç kësaj, vrapimi rrit rrahjet e zemrës dhe përshpejton metabolizmin, gjë që çon në një djegie të përhershme të kalorive edhe pas përfundimit të stërvitjes.

  Çiklizmi

  Ngasja e biçikletës është një ushtrim i këndshëm, veçanërisht për kyçet. Kryesisht synon muskujt e pjesës së poshtme të trupit, duke përfshirë kuadricepsin, tetivat dhe muskulin gluteus. Edhe pse çiklizmi nuk djeg aq shumë kalori në minutë sa vrapimi, është një stërvitje e shkëlqyer kardiovaskulare.

  Gjatë një xhirimi 30-minutësh me biçikletë me një ritëm të moderuar, mund të digjni 210 deri në 315 kalori, në varësi të faktorëve të tillë si rezistenca dhe shpejtësia. Çiklizmi është i aksesueshëm për njerëzit e të gjitha niveleve të fitnesit dhe mund të modifikohet lehtësisht për t’iu përshtatur nevojave individuale.

  Noti

  Noti është një ushtrim për të gjithë trupin dhe ju lejon të digjni kalori pa asnjë ndikim në kyçet tuaja. Përpjekja e vazhdueshme e nevojshme për të lëvizur nëpër ujë rrit shpenzimin total të energjisë gjatë një seance noti.

  Gjatë notit 30-minutësh me një ritëm të moderuar, mund të digjni diku nga 180 deri në 266 kalori, në varësi të faktorëve të tillë si zgjedhja juaj e stilit dhe intensitetit të notit.

  Lajmi Paraprak

  Nga çfarë shkaktohet depresioni – Çfarë zbulon studimi i fundit

  Lajmi i rradhës

  Katër transferime dhe 15 largime | Çfarë ka bërë deri më tani Barcelona

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë