Përqafimi i bebeve nga prindërit ndikon në zhvillimin e tyre mendor

  Afërsia fizike e prindërve me bebet ndikon në zhvillimin e inteligjencës së tyre. Një anketim ka zbuluar se sa më shumë që e përqafoni beben, aq më shumë ndikoni për mirë në sistemin e tyre mendor.

  Sipas një studimi të publikuar në revistën “Development and Psychopathology”, përqafimet kanë ndikim pozitiv në nivel molekular. Mjedisi i jashtëm dhe lidhja me prindërit ndikon në zhvillimin mendor të fëmijëve. Një mjedis mund të ndryshojë disa nga efektet negative që kanë ndodhur në shtatzëni.

  Studimi u bë me mostra të lëkurës së foshnjës, të cilat u përdorën për analizat e metilimit të ADN-së dhe gjenerimit të gjenit.
  Gjendja e foshnjës ishte gjithashtu e lidhur ndjeshëm me një komponent kryesor që përbënte 11.9% të ndryshimeve në metilimin e ADN-së me gjenin.
  Këto efekte ishin më të dukshme kur krahasuan fëmijët me një stil të sigurt kundrejt një stili të ç’organizuar të lidhjes me prindërit dhe më të theksuar tek nënat.

  Ky studim ofron prova se lidhja e foshnjave mund të rregullojë disa nga efektet negative të hershme në sjelljen e foshnjës.

  Lajmi Paraprak

  Pse zemra nuk preket nga kanceri

  Lajmi i rradhës

  Shënohet rritje rekord e borxhit publik

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë